Ultimele Știri

FOTO: Ultimatum pentru militarii ucraineni din Debaliţevo

razboiul din ucraina separatisti

Separatiştii lansează în continuare atacuri militare în zona oraşului Debaliţevo, acolo unde opun rezistenţă câteva mii de militari ucraineni, însă fără a deschide focul, respectând armistiţiul semnat săptămâna trecută la Minsk.

Separatiştii le-au înaintat un ultimatum celor 9 mii de militari aflaţi în Debaliţevo, astfel că ei ar fi creat un „coridor verde” pentru ucrainenii încercuiţi în acea regiune. De partea cealaltă, generalii ATO dezmint informaţia precum că luptătorii ucraineni nu ar avea nici o scăpare şi că porţiunea de drum spre Artemsk ar fi blocată de terorişti.

În acelaşi timp, separatiştii au lansat peste 21 de atacuri militare în această noapte, dintre care 15 au vizat oraşul Debaliţevo şi restul localitatea Şirokino din apropierea portului Mariupol.

Ofensiva separatiştilor va continua, deşi la momentul actual este linişte, iar în această dimineață separatiștii din localitatea Șirokino au primit întăriri – 4 tancuri, 6 vehicule KAMAZ și infanterie, precum şi cei din Debaliţevo.

Chiar dacă şeful adjunct al misiunii speciale de monitorizare a OSCE în Ucraina, Alexander Hug a anunțat că intenționează să viziteze astăzi regiunea bastionului ucrainean aflat între Donețk și Lugansk, conflictul este departe de a se încheia.

razboiul din ucraina

Ultimele date ONU, arată că în conflictul din estul Ucrainei au murit 5.617 civili, dintre care 63 erau copii.

Până la semnarea armistiţiului de încetare a focului, luptele au fost intensive în mai multe regiuni din Donbas, iar pierderile umane de partea separatiştilor au fost destul de mari. În consecinţă, ieri, în suburbia oraşului Doneţk a apărut un cimitir militar cu sute de morminte şi la peste 30 dintre ele lipsesc numele răposaţilor.

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*