Ultimele Știri

FOTO: Trupele ucrainene rezistă eroic în fața asaltului separatiștilor din Debalițevo

razboiul din ucraina

Orașul Debalițevo a devenit un simbol al rezistenței pentru ucraineni, după ce separatiștii încearcă de mai bine de o săptămână să încercuiască armata ucraineană, lansând numeroase atacuri de artilerie și cu rachete GRAD.

În ultimele 24 de ore cel puțin 12 atacuri s-au înregistrat în regiunea Debalițevo, iar cinci civili și doi militari au murit alături de alți 18 răniți. Totuși „militarii ucraineni nu au cedat nici o poziție și nu există nici un fel de încercuire, anunțată inițial de către inamici, ba mai mult decât atât, separatiștii au plătit scump pentru speranțele iluzorii de a cuceri cel puțin un metru din pământul ucrainean”, anunță serviciul de presă ATO.

2_75

5_17

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

Pe lângă ofensiva respinsă a separatiștilor, pe parcursul zilei de ieri, armata ucraineană a nimicit câteva zeci de luptători proruși, în rezultatului unui marș nereușit al insurgenților pe direcția Debalițevo, conform purtătorului de cuvânt al Operațiunii Anti-teroriste, Andrei Lîsenko. Se vehiculează o cifră de 157 de separatiști morți, dintre care doar 84 au decedat în regiunea Debalițevo, iar alți 281 sunt răniți.

Pe lângă pagubele umane, militarii ucraineni au distrus un TOS-1 Buratino, 3 tancuri și 18 mașini blindate, iar alte 2 unități tehnice aflate pe traseul Uglegorsk-Debalițevo încearcă să se retragă. Astfel, armata ucraineană se așteaptă la un nou asalt asupra orașului, fiindcă în acest moment, din cauza pierderilor mari, încearcă să se regrupeze. Presa ucraineană anunță că au fost pregătiți peste 3 mii de militari veniți din Rusia și au fost aduse peste 30 de tancuri, mai mult de 80 de mașini blindate și un număr mare de piese de artilerie.

Numărul civililor uciși crește în continuare, iar OSCE a cerut încetarea focului de luptă măcar pentru trei zile, timp în care vor fi evacuați toți locuitorii din regiune. Numai în ultimele 24 de ore, 16 civili au fost ucişi în estul Ucrainei. Pe lângă cei 5 morți în Debalițevo, un altul a fost ucis la Avdiivka, un oraş controlat de Kiev şi situat la câţiva kilometri la nord de Doneţk.

De asemenea și în zonele aflate sub controlul rebelilor s-au înregistrat victime, astfel, cinci civili au fost ucişi, iar 13 răniţi în mai multe bombardamente la Doneţk, iar în regiunea Lugansk, cinci civili din satele situate pe linia de front au fost ucişi de tiruri de artilerie.

Războiul din Ucraina ar putea atinge cote din ce în ce mai sângeroase, odată cu utilizarea aviației. Separatiștii au anunțat, astăzi, că au folosit în premieră un avion militar SU-25 în atacurile asupra unei coloane cu tancuri și blindate ucrainene care se îndreptau spre Debalițevo.

Imagini din Debalițevo:

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*