Ultimele Știri

Foto: SUA face donații militare Armatei Republicii Moldova

Guvernul Statelor Unite ale Americii a donat armatei moldovene 43 de autovehicule cu destinație multiplă și mobilitate ridicată, Humvee, în cadrul unei ceremonii la Ministerul Apărării de la Chișinău.

Cele 43 de maşini militare şi 10 remorci, chiar dacă nu sunt noi, vor înlocui vehicolele sovietice vechi din dotare, mai ales într-o perioadă când este mai important ca niciodată să-și întărească forţele de menţinere a păcii peste Prut, atât timp cât în Ucraina este război, iar oricând poate Nistru poare reapărea un conflict militar, desemea susținut de ruși. 

„Este doar o misiune de a menţine pacea în regiune şi de a apăra interesele Moldovei de posibile acţiuni de intervenţie la noi în ţară. Pericolul există şi noi vedem ce se întâmplă în ţara vecină”, a declarat președintele de la Chișinău Nicolae Timofti.

Alături de Ministrul Apărării, Valeriu Troenco și ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser, președintele basarabean a testat autovehicolele militare.

„Statele Unite au acordat Moldovei, de la independență, peste 31 de milioane de dolari pentru asistenţă în securitate”, a adăugat ambasadorul american.

Donația a costat bugetul SUA peste 700 de mii de dolari, iar aceasta este doar o mică parte dintr-un program de asistenţă mai vast, prin care Republica Moldova beneficiază de asistenţă în domeniul securităţii interne.

image-011

7G9C8777

image-021

 

image-031

image-081

7G9C8820

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*