Ultimele Știri

(FOTO) Sticlele de Aqua Carpatica vor fi retrase de pe piață. Care este motivul

Companiile controlate de omul de afaceri Jean Valvis sunt nevoite să își retragă de pe piață sticlele Aqua Carpatica, după ce s-a dovedit că design-ul acestora este copiat după cel al sticlei brandului sârbesc de apă minerală Vodavoda.

Valvis a afirmat că „distinctivitatea brandului Aqua Carpatica este evidentă pentru orice om normal”. Cu toate acestea, companiile au pierdut, în primă instanță, procesul în care au fost acuzate de încălcarea dreptului de proprietate intelectuală în cazul design-ului sticlei mărcii Aqua Carpatica.

Companiile Grenki list licenciranje d.o.o., cu sediul în Ljubljana, Slovenia, din domeniul producției și distribuției de băuturi alcoolice, Sun Stars & Sons PTE, cu sediul în Sigapore, și omul de afaceri sârb Vojin Djordjevic au dat în judecată Valvis Holding, Carpathian Springs și Oficiul de Stat pentru Inventii și Mărci (OSIM).

Tribunalul Bucuresti a admis în parte cererea reclamanților și a cerut firmelor controlate de Valvis să nu mai folosească actualul design al sticlelor Aqua Carpatica, să retragă de pe piață produsele respective, să nu mai producă și să nu mai exporte produsele respective.

vodavoda-vs-aqua-carpatica

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*