Ultimele Știri

FOTO: Statuia lui Satana dezvelită în Detroit naște controverse

satana

Într-un templu satanic din Detroit a fost dezvelită, sâmbătă, o statuie din bronz ce îl reprezintă pe Satana (Baphomet). Odată cu aflarea veștii susținătorii cultului satanic și creștini din Detroit au intrat în conflict ajungându-se până la amenințări cu moartea. 

Zeci de protestatari s-au adunat în fața templului satanic din Detroit pentru a protesta împotriva ceremoniei de dezvelire a statuii lui Baphomet. În momentul dezvelirii statuii fanii cultului au scandat: „Hail Satan!”

Locația templului satanic a fost păstrată secretă până în momentul dezvelirii monumentului pentru a evita eventuale incidente.

 „Ultimul lucru de care avem nevoie în Detroit este o petrecere de bun venit acasă pentru rău,” a declarat reverendul Dave Bullock, pentru Reuters . „Satana nu are nici un loc în acest oraș, sau orice alt oras”, a declarat protestatarul , James Bluford din Rochester Hills.

Un protestatar a afirmat că acest eveniment are loc din cauza decăderii orașului Detroit și situației sale tragice din cauza depopulării, lipsei locurilor de muncă, și a traficului și consumului de droguri. Ei cred că suntem un oraș decăzut,” a afirmat tănărul. Pe site-ul templului satanic  a apărut un mesaj pentru a explica dezvelirea statuii lui Satana: „este destinat să completeze și să contrasteze cu monumentul celor Zece Porunci din Oklahoma State Capitol.”

Purtătorul de cuvânt al templului, Lucien Greaves, a explicat într-o declarație la începutul acestui an că monumentul va servi „ca un far de așteptare pentru compasiune și empatie între toate creaturile vii.” El a adăugat că va avea, de asemenea, un anumit „scop funcțional”. ”Oameni de toate vârstele pot sta pe poala lui Satan pentru inspirație și contemplație”.

Orașul Detroit a fost inima industriei americane, dar acum zace în ruină: portretul dezolant al unui oraş fantomă, răvăşit de recesiunea globală. Populaţia Detroitului a fost devastată de criză a scăzut cu un sfert şi a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1910 încoace.

Fabrici goale, case carbonizate, bănci părăsite, secţii de poliţie abandonate – acesta este oraşul căruia i se spunea “The Motor City” de când Henry Ford a construit prima sa maşină aici. Principalele cauze ale declinului sunt considerate marea concurenţă din industria automobilului, închiderea fabricilor şi concedierile masive. Cu un secol în urmă, dezvoltarea industriei auto a indus o creştere spectaculoasă care a făcut din Motor City al patrulea oraș ca mărime din America în 1920, un loc pe care l-a păstrat până în 1950.

Astăzi, Detroit este un oraș fantomă, un oraș falimentar care ne prezintă cel mai bun exemplu al decăderii capitalismului american.

etick_bing16_850

File - In this May 11, 2010 file photo Eric Froh,  conservator with 555 Nonprofit Gallery and Studios, clears the area around the stenciled artwork and message by British graffiti artist Banksy an abandoned car plant in Detroit before it was encased in a frame and taken to their gallery in Detroit. A gallery official said Monday, March 10, 2014 it plans to sell the work to expand the gallery's programming. (AP Photo/Jerry S. Mendoza, File)

detroit-abandoned-buildings-joe-gee

e

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*