FOTO: Spitalul din Arad afectat de inundaţi: Pacienţii aşteaptă şi două ore la primire urgenţe

  • Adelina Mitrache
  • 20 iunie 2016
  • Social

Timpii de aşteptare la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Arad ajung chiar şi la două ore ca urmare a inundării, duminică seara, a clădirii noi a secţiei Primiri Urgenţe.

Pentru că toată secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a fost comasată în spaţiile de dinaintea extinderii, timpii de aşteptare au crescut mult.

„În Unitatea de Primiri Urgenţe s-a evacuat partea de urgenţe adulţi şi camera de resuscitare, activitatea de primiri urgenţe continuă cu primirea promptă mai ales a urgenţelor majore, accidente rutiere, din păcate însă timpul de aşteptare a crescut fiind într-un spaţiu mai restrâns, fiind undeva între 60 şi 120 de minute, la urgenţe majore şi accidente rutiere, în continuare asigurăm modul normal de răspuns la astfel de evenimente”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Arad, medicul Ciprian George Pribac.

Firma constructoare a venit, luni dimineaţă, şi a evaluat situaţia, iar când se vor opri ploile va face reparaţiile, lucrarea fiind în garanţie.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost modernizată şi extinsă, când la conducerea spitalului era o altă echipă.

„Urmează să evaluăm proiectul şi recepţiile care s-au făcut şi să vedem unde s-a greşit pentru ca situaţia să nu se mai repete”, a mai declarat directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Arad, medicul Ciprian George Pribac.

Şi la conducerea Consiliului Judeţean era o echipă în momentul contractării lucrării, în 2013, şi o altă echipă în momentul recepţiei, realizată în noiembrie 2015.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, cel care era preşedinte interimar în momentul recepţiei lucrării, a declarat că în cazul nu se remediază problemele, autorităţile iau în calcul chiar să dea în judecată firma constructoare.

„Consider că era greu de prevăzut că sistemul de scurgere va ceda, nefăcând faţă unei asemenea cantităţi record de precipitaţii. De altfel, lucrarea se află în garanţie. Vom demara o anchetă internă pentru a vedea cauzele exacte şi modalitatea de remediere a acestora. Cred că vom găsi o cale amiabilă de înţelegere cu firma care a executat lucrarea pentru a remedia acest neajuns. Dacă nu vom ajunge la un numitor comun, mai avem şi varianta justiţiei pentru că, repet, lucrarea se află în garanţie”, a mai precizat Adrian Ţolea.

Conform unor informaţii, primele infiltraţii la UPU au apărut în urmă cu o săptămână, iar la furtuna de duminică situaţia s-a agravat.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derserveşte urgenţele din tot judeţul Arad.

foto 1

foto 2

foto 3

foto 4

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *