Ultimele Știri

FOTO: Soldaţi necunoscuţi ucraineni, înmormântaţi alături de militari separatişti

Soldaţi necunoscuţi ucraineni, înmormântaţi alături de militari separatişti

După cele mai crâncene lupte din toamna anului trecut, în oraşul Starobelsk a fost construit un cimitir al soldaților necunoscuți, în care au fost înmormântaţi atât militarii neidentificaţi ucraineni, cât şi cei care au luptat de partea separatiştilor.

Peste 30 de luptători ucraineni sunt îngropaţi la periferia oraşului Starobelsk, aflat la 70 de km distanţă faţă de linia frontului dinspre regiunea Lugansk. Aceşti militari au murit în timpul retragerii forţelor armate ucrainene din luna septembrie a anului trecut, iar după ce au stat mai bine de 3 săptămâni în morga din localitate, mai mulţi voluntari au pus presiune pe administraţia oraşului şi au construit un cimitir.

Soldaţi necunoscuti estul ucrainei

Soldaţi necunoscuti estul ucrainei

Soldaţi necunoscuti estul ucrainei

După ce în piața orașului Starobelsk a fost organizată ceremonia de înmormântare a eroilor necunoscuţi, aceştia au fost conduşi spre cimitir de aproape patru sute de oameni, unde au fost înmormântaţi în imediata apropiere a câtorva militari separatişti.

Mai târziu, în același cimitir au fost înmormântați alţi zece militari ucraineni neidentificaţi, iar alţi opt, după ce au fost identificaţi cu ajutorul testelor ADN, au fost reînhumaţi în localitatea natală de către rudele sale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*