Ultimele Știri

FOTO: Sinistrații din Galați au primit ajutoare din rezerva de stat

Apele se retrag cu greu în judeţul Galaţi, lovit de inundaţii în urmă cu două zile. Sinistraţii primesc ajutoare din partea voluntarilor şi a autorităţilor.

Au fost puse la dispoziţie rezervele de stat, iar oamenii au primit pături, saci de dormit, apă şi mâncare. Drumul Naţional înghiţit joi de un lac imens încă nu se zăreşte, iar circulaţia e în continuare oprită. Pe DN25 Galaţi – Tecuci, apele s-au retras numai 10 paşi. Autorităţile au trimis un escavator care lucrează de zor să redirecţioneze apa înapoi în pârâul Geru care s-a revărsat vijelios. Lacul imens format a acoperit inclusiv o stână care se afla în apropierea drumului. Când au venit apele ciobanul abia a avut timp să salveze oile.

inundatii-galati-ovidiu-iordachi-inquam-photos-04

În apele nămoloase plutesc obiectele oamenilor, luate cu repeziciune de viituri. Sinistraţii primesc ajutor. Pompierii au instalat patru staţii de potabilizare a apei, pentru că în 22 de localităţi apa nu se poate consuma.

Prin ordinul ministrului au fost trimise de urgenţă la Galaţi 18.000 de litri de apă, 12.000 de conserve de carne, 15.000 de conserve de pate de ficat, truse de igenă personală, paturi şi saci de dormit. Ajutoarele au fost distribuite de pompierii din Bucureşti şi alte şapte judeţe.

inundatii in judetul Galati

 

inundatii in judetul Galati

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*