Ultimele Știri

FOTO: Simona Halep – regina turneului de la Dubai

Simona Halep cu trofeul la Dubai

Simona Halep a jucat de nota zece pentru al 10-lea trofeu din carieră împotriva Karolinei Pliskova. Românca a avut nevoie de o oră și 45 de minute pentru a repeta performanța în cadrul unui turneu din categoria Premier 5 în Golf, care a readus-o pe podiumul mondial, scor 6-4, 7-6.

Simona Halep s-a impus în finala turneului de la Dubai în minimum de seturi, deși soarta partidei nu a fost atât de lejeră pentru principala favorită. 

În primul set, fiecare jucătoare și-a impus jocul său, Simona fiind mai agresivă, iar Karolina cu un serviciu de excepție, până în game-ul şapte, unde Halep crescut rapiditatea jocului și a reușit primul break, care i-a asigurat avantajul în seturi.

În setul secund, Pliskova nu s-a văzut înfrântă, desprinzîndu-se la 2-0. Însă experiența Simonei a recuperat instant, pentru ca meciul să continue numai cu break-uri de o parte și de alta. Au urmat nu mai puţin de 6 break-uri consecutive, perioadă în care Simona a irosit trei mingi de meci. Inevitabilul tie-break a demonstrat că Simona este superioară cehoaicei, deși a fost primul pentru româncă din acest an.

„Este un nou titlu mare pentru mine, după ce anul trecut am câştigat la Doha. Iubesc să fiu aici. Am rămas concentrată, am încercat totul astăzi, ca să câştig”, a declarat imediat după victorie Simona Halep.

Așadar, scorul final de 6-4, 7-6 (4) a fost stabilit de forța și agresivitatea Simonei Halep, care a contracarat fără cusur toate celelalte arme ale tinerei adversare. Deși au fost greșeli neforțate de o parte și de alta, 22 pentru Halep, 36 pentru Pliskova, meciul s-a decis prin luptă și inteligență.

După evoluţia din Emiratele Arabe Unite, Simona revine pe locul al treilea în circuitul mondial, după Serena Williams şi Maria Şarapova, datorită celor 900 de puncte obținute pe merit și un cec în valoare de 456.000 de dolari.

Halep are un început de an perfect. Din 15 partide disputate, românca a pierdut una singură, sfertul de finală de la Australian Open, cu Ekaterina Makarova, iar astăzi este la al doilea titlu din 2015.

Începând de mâine, Simona Halep pleacă la Doha, în Qatar, pentru un nouă competiţie extrem de puternică, pe care anul precedent a și cucerit-o.

GALERIE FOTO:

simona halep trofeu dubai

simona halep trofeu dubai

simona halep trofeu dubai

Simona Halep cu trofeul la Dubai

Simona Halep cu trofeul la Dubai

Simona Halep cu trofeul la Dubai

Simona Halep cu trofeul la Dubai

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*