Ultimele Știri

FOTO: Simona Halep este în premieră semifinalistă la US Open

Simona Halep bifează pentru prima dată în acest an semifinalele unui turneu de Mare Șlem datorită unei mari victorii în fața războinicei Vika Azarenka, scor 6-3, 4-6, 6-4. Deși a pornit cu șansa a doua înaintea meciului cu bielorusa aflată într-o revenire de formă, românca a gestionat mult mai bine cele aproape trei ore de joc, în care a alternat mereu din defensivă în ofensivă, ceea ce a forțat-o să greșească pe finalista din 2012 și 2013 de la US Open.

În primul set, Simona și-a impus jocul său bazat pe lovituri pe lung de linie și un deplasament excepțional, în timp ce Viktoria era măcinată de greșelile neforțate. Cele două break-uri obținute în primele game-uri ale meciului i-au permis româncei să avanseze spre adjudecarea primului set.

În setul secund, Halep și-a continuat tactica de a rămâne mereu pe linia de fund a terenului de tenis, însă acest lucru nu a ajutat-o în fața avalanșei de lovituri agresive venite dinspre adversară. Azarenka și-a impus ritmul năucitor, reușind să se distanțeze la două game-uri de a doua jucătoare a lumii. Simona a încercat subtil să revină, însă multexperimentata jucătoare de pe locul 20 WTA a trimis rapid meciul în decisiv chiar pe serviciul lui Halep.

În ultimul set s-a jucat pentru totul și nimic. Chiar primul game, disputat în 10 minute, anunța o ultimă repriză de foc dintre cele două tenismene. Simona – dispusă să modifice tactica de joc inteligentă de a aștepta și a forța ușor greșelile venite de la cealaltă rachetă de tenis de pe centralul Arthur Ashe, iar Azarenka – mai motivată ca niciodată să-i creeze probleme lui Halep prin agresivitatea exprimată moral și fizic.

După un break și re-break ploaia a întrerupt ultimul meci din sferturile de la US Open, de parcă nici cerul nu voia să se încheie spectacolul de pe al doilea teren de tenis din New York. Fusese 1-2 pentru Azarenka, iar Halep era la doar o minge(40-15) de a o egala scorul pe tabelă înainte de a se revărsa norii din Big Apple. Bătălia s-a amânat pentru câteva zeci de minute, iar presiunea de pe umerii celor două jucătoare creștea constant, fiindcă pauza putea fi un avantaj doar pentru una dintre ele.

Așa s-a și întâmplat, Simona Halep a revenit de la vestiare cu un spirit de mare luptătoare, jocul ieșindu-i excelent, iar reversul medaliei i-a adus victoria binemeritată în fața Vikăi Azarenka. Astfel, românca a devenit singura reprezentantă a „noii generații” din tenisul feminin prezentă în semifinalele ediției din acest an a Grand Slam-ului de la Fleashing Medows.

„În primul set am jucat cel mai bun tenis al meu. Am vrut să fiu agresivă și m-a ajutat. Am făcut însă un pas înapoi în partea a doua şi mi-a fost destul de greu să revin. Azarenka e foarte puternică și am avut serios de tras ca să pot să întorc mingile. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a plouat în decisiv. M-a ajutat mult să obțin acel break care a făcut până la urmă diferența”, a spus Simona Halep.

În meciul pentru finală, Simona Halep o va întâlni pe Flavia Pennetta, care a reușit să se califice pentru a doua oară în carieră în semifinalele de la US Open, la cei 33 de ani ai săi, după ce a eliminat-o pe Petra Kvitova. 

De asemenea, Simona Halep este a doua româncă care ajunge în penultimul act de la US Open, după Irina Spîrlea, care a pierdut în 1997 la tiebreak decisivul semifinalei cu Venus Williams.

GALERIE FOTO:

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+6adw3ObJDMfx

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+DV-V6KB-x9Px

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+jcWroZ52ehwx

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+TTVHB4IbqHlx

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+Y1gjLj0eCvjx

 

Simona+Halep+2015+Open+Day+10+KxozmJvEq9zx

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*