Ultimele Știri

Foto și Video: Cum a încercat Rusia să creeze un Maidan la Chișinău

Inspectoratul General al Poliției de la Chișinău a efectuat mai multe percheziții, astăzi, la domiciliile unor membri ai grupării „Antifa Rezist”, unde au găsit un adevărat arsenal militar, sume importante de bani și explozibil. 

Forțele de ordine au percheziționat 15 locații ale membrilor grupării „Antifa” în urma unor investigații care au durat mai multe luni și au descoperit cantități mari de armament şi muniţii, care ar fi permis la îndeplinirea planului de destabilizare a situației din Republica Moldova după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Printre arsenalul depistat la membrii grupării criminale se regăseau aruncătoare de grenade de model „MYXA”, grenade de ofensivă de model RGD 5, trotil şi detonatoare, pistoale automate şi pistoale cu amortizor, dispozitive explozibile cu acţionare de la distanţă, cartuşe de diverse calibruri în cantităţi enorme şi multe „cocktailuri molotov” etc.

Potrivit poliției în cadrul organizaţiei criminale sub acoperirea mişcării „Antifa Rezist”, erau implicaţi atât cetăţeni ai Republicii Moldova, cât şi cetăţeni ai statelor străine, iar în prezent sunt audiate 5 persoane și urmează să fie investigate alte 10. Oamenii implicați erau membri identificaţi ai structurilor extremiste şi grupărilor criminale armate din străinătate, cu experienţă semnificativă în acţiuni radical-militare, conflicte violente armate în condiţii de stradă, activităţi diversioniste şi sabotaj. O parte semnificativă din adepţii organizaţiei au fost angajaţi plenar în acţiuni radical-extremiste în Ucraina, ţările Orientului Mijlociu şi Africa de Nord.

Desemenea, în locațiile folosite de „Antifa”, din Chișinău, Ialoveni și Bălți, au fost găsite și planurile detaliate ale construcţiilor instituţiilor de importanţă strategică în stat, precum clădirea Comisiei Electorale Centrale, dar și a televiziunii publice de la Chișinău. 

Unii membri ai organizației „Antifa” se regăseau și pe lista Partidului „Patria”, condus de controversatul politican Renato Usatîi, iar Comisia Electorală Centrală a solicitat Curţii de Apel Chişinău să anuleze hotărârea Comisiei prin care a înregistrat partidul Patria în comisia electorale, astfel partidul cel mai probabil va fi exclus de pe buletinul de vot.

DSC00734

IMG_7984

IMG_7905

IMG_8043

IMG_8062

Partidul Comunist din Moldova Citește și: Scenariul prin care Rusia încearcă să creeze un nou front în Republica Moldova

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*