Ultimele Știri

Foto și video: Donețkul, sub asediul separatiștilor

Tensiunile militare au reizbucnit în forţă în estul Ucrainei, la scurt timp după ce insurgenţii au denunţat armistiţiul. Doi copii au murit și mai mulți au fost răniți în urma bombardamentelor lansate de separatiști în orașul Donețk

Atacurile militare venite din partea teroriștilor au revenit în forță pe parcursul acestor zile. Chiar în această noapte, locuitorii din Donețk au auzit focuri de artilerie grea în toate sectoarele orașului, iar nenumărate blocuri au rămas fără alimentare electrică sau termică.

Pe lângă aceste incidente, ieri doi adolescenți au murit, iar alţi patru au ajuns la terapie intensivă după ce un obuz lansat de separatişti a lovit o şcoală din Doneţk.

Desemenea, în acestă dimineață o fabrică situată în suburbia Donețkului, a fost atacată de mortiere, iar în urma exploziilor au fost răniți câțiva angajați, care au fost internați de urgență la spital.  

Deși s-a vehiculat că reprezentanţii Administraţiei prooccidentale de la Kiev, ai Rusiei şi ai insurgenţilor proruşi s-ar fi întâlnit miercuri la Doneţk, în efortul de a salva armistiţiul fragil din estul Ucrainei, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat. Autoritățile ucrainene au anunțat în acestă dimineață că au purtat niște discuții doar cu Rusia şi OSCE despre renegocierea armistițiului de la Minsk.

„Ministerul ucrainean al Apărării anunţă în mod oficial că informaţiile apărute în presă privind iniţierea unor negocieri cu separatiştii nu corespund adevărului”, potrivit unui comunicat al instituţiei.

De cealaltă parte, Rusia continuă să trimită la frontiera de stat cu Ucraina, arme și echipamente militare.

889544

889547

889550

889552

889559

889567

889571

889572

889581

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*