Ultimele Știri

FOTO: Serena Williams, campioană absolută la Australian Open

Primele două favorite, Serena Williams și Maria Șarapova au disputat, astăzi, finala primului turneu de Mare Șlem al anului. Pentru a 17-a oară în carieră, americanca s-a impus din nou în faţa Mariei Şarapova, cu scorul de 6-3, 7-6.

Serena Williams a câştigat al șaselea trofeu de la Australian Open și al 19-lea Grand Slam al carierei, învingând-o în finală pe Maria Şarapova, în doar o oră și 42 de minute, cu 6-3, 7-6.

În primul set, Williams a servit foarte bine, iar cu un singur break, Serena și-a asigurat victoria în prima manșă, care a durat doar 38 de minute.

În setul secund, lupta a fost mult mai strânsă între cele două sportive. Atât Șarapova, cât și Serena nu au cedat nici un game pe serviciu propriu, mergând cap la cap până în tie-break, unde Williams a depășit-o la limită pe rivala sa din Rusia, cu 7-5.

„Trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat astăzi, nu m-am rugat să înving azi, ci să fiu sănătoasă și puternică să pot juca finala. Fără El nu aș fi putut să revin în tenis și să câștig azi. O felicit pe Maria, care a făcut un meci minunat, a jucat atât de bine azi, amândouă am oferit o finală grozavă pentru toată lumea. E o onoare să joc cu ea în finala și îi mulțumesc.

Am crescut într-o familie nu foarte bogată, dar care mi-a oferit totul pe plan spiritual. Nu credeam că voi strânge 19 titluri de Grand Slam, țin minte că eram un copil pe terenul de antrenament cu o rachetă și un vis, am vrut să fiu printre cele bune și am reușit. Trebuie să crezi în tine, nu știi niciodată pe cine poți impresiona sau pe cine poti influența, nu știi ce ți se poate întampla în viitor”, a declarat Serena Williams, extrem de emotionață la final de ceremonie.

Serena Williams a câştigat cel de-al nouăsprezecelea trofeu de Grand Slam din carieră şi al şaselea titlu la Australian Open. În topul all-time, Williams este a treia jucătoare ca număr de titluri de Grand Slam cucerite, după Margaret Court, 24, şi Steffi Graf, 22. Americanca le-a depăşit astăzi pe Christ Evert şi Martina Navratilova, care i-a înmânat trofeul şi este la egalitate cu Helen Wills Moody.

Trophy Presentation

Trophy Presentation

Trophy Presentation

f_310115_serenaw_36

f_310115_serenafinal_02

f_310115_serenafinal_05

 

Maria Sharapova

Maria Sharapova

2015 Australian Open - Day 13

Serena Williams

Serena Williams

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*