Ultimele Știri

FOTO: Școli închise și restricții severe în trafic! Beijing se află sub cod roșu de alertă din cauza nivelurilor de smog

Beijing se află sub cod roșu de alertă din cauza nivelului de smog,  decizia de instituire a acestui cod fiind luată, miercuri, de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Aceasta este o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce privește utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Constatând că Beijing-ul a intrat în a doua zi în care școlile sunt închise și se înregistrează restricții severe de trafic, Bernhard Schwartlaender, reprezentantul OMS în China, a declarat că măsurile au fost un semn că „autoritățile de la Beijing iau foarte în serios calitatea aerului și problemele de sănătate legate de aceasta”.

În timp ce alerta indică o problemă serioasă și de durată privind poluarea aerului, Schwartlaender a declarat că „OMS salută recunoașterea de către Guvern a acestei situații și decizia sa de a acționa”.

Alerta este un mesaj puternic pentru public cu privire la severitatea poluării, a spus el, adăugând că aceasta „declanșează acțiuni speciale din partea guvernului pentru reducerea nivelului de poluare — de exemplu, închizând șantiere de construcții și fabrici și impunând de restricții de trafic”.

Poluarea aerului poate cauza probleme respiratorii și atacuri de astm, a precizat Schwartlaender avertizând că persoanele deja predispuse la aceste probleme de sănătate, precum și tinerii și bătrânii trebuie să manifeste o grijă deosebită.

„Pe termen lung, poluarea aerului poate provoca boli de inimă, cancer — în special cancer pulmonar — și probleme respiratorii cronice”, a mai spus oficialul OMS citat de agenția DPA.

LIANYUNGANG, CHINA - DECEMBER 08:  (CHINA OUT) Buildings are shrouded in smog on December 8, 2013 in Lianyungang, China. Heavy smog has been lingering in northern and eastern parts of China since last week, disturbing the traffic, worsening air pollution and forcing the closure of schools.  (Photo by ChinaFotoPress/Getty Images)

beijing

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*