Ultimele Știri

FOTO: Rușii lasă orașe distruse, morgi și spitale arhipline în estul Ucrainei

razboi ucraina

Luptele continuă în estul Ucrainei, iar situația rămâne critică pentru mii de locuitori din regiunea Donbas. Nu mai puțin de 25 de civili au murit în ultimele 5 zile, iar sutele de răniți au umplut spitalele regionale.

Acțiunile militare din Debalițevo au soldat cu un eșec pentru separatiști, deși au lansat rachete GRAD de 12 ori asupra orașului apărat de cele mai bune trupe militare ucrainene. Printre focurile de arme, forțele ATO încearcă să evacueze cât mai mulți localnici, potrivit datelor oficiale, ieri au fost evacuați 156 de oameni, dintre care 44 sunt copii.

UGLEGORSK

După cucerirea orășelelor Enakievo și Uglegorsk, separatiștii se regrupează pentru a lansa ultima ofensivă din regiunea Debalițevo. În localitatea Roveniki așa zisa conducere a republicii populare Lugansk a demarat acțiuni de mobilizare, iar localnicii care se opun sunt amenințați că vor fi împușcați.

Dacă tehnica militară este asigarată de Federația Rusă, numai în Donețk a fost înregistrată o grupare de 10 tancuri, 18 vehicule blindate și vehicule de luptă a infanteriei, 10 camioane, separatiștii au nevoie de forță umană, chiar ieri a făcut anunțul Zaharcenko că vrea să adune peste 100.000 de oameni.

Enakievo după bombardamente:

Enakievo după bombardamente Enakievo după bombardamente Enakievo după bombardamente Enakievo după bombardamente

De asemenea, atacurile cu obuze, mortiere și artilerie au vizat în ultimele 24 de ore și Mariupol, separatiștii lansând de 7 ori atacuri militare.

Pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost atacate după cum urmează:

03.30 – Cermalîk – Lansator de grenade automat și arme de calibru mic
11.40 – Nikolaevka – mortiere
12.50 – Cermalîk – mortiere
13.00 – Nikolaevka – artilerie
14.10 – Talakovka – GRAD
17.40 – Mariupol – GRAD
19.30 – Cermalîk – arme de calibru mic

Cele după ora 20.oo, nefiind înregistrate de de către serviciul de presă ATO.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on FOTO: Rușii lasă orașe distruse, morgi și spitale arhipline în estul Ucrainei

  1. Dupa ce prin Memorandumul de la Budapesta, SUA, Anglia si Federatia Rusa au garantat, integritatea teritoriala, independenta si neutralitatea Ucrainei, urmare carui fapt Ucraina a renuntat la armamentul nuclear, acum, D-ul Putin, dupa ce anexat prin forta Crimeea, incearca sa destabilizeze si statul Ucrainian, pentru simplul motiv ca s-a aratat interesata sa urmeze o cale de democratizare occidentala. Cum poate fi numita asta decat agresiune, amestec in treburile interne ale unui stat, careia i-ai garantat, neutralitatea militara, si independenta teritoriala ? Ce sa faca Ucraina ? Sa se predea neconditionat Federatiei Ruse ? Eu am crezut ca acesta logica folosita in al doilea razboi mondial, odata cu aparitia ONU, nu mai este posibila ! Oare Putin nu se joaca cu focul ? Daca da ! In intreaga Federatie Rusa nu mai sunt lideri lucizi care sa-l opreasca ? Asta este o mare dilema pentru mine !

  2. Daca federatia rusa asigura in continuare logistica pt asa-zisii „rebeli”, la fel va face si NATO pt armata ucrainei. SUA deja a anuntat ca e pregatita sa livreze armament. Germania si Ungaria s-au eschivat. Un lucru e sigur: Germania va trimite sau va inlesni livrarea de armament, dar nu o va face „pe fata”, adica oficial. Ungaria sigur se va opune, pt ca orban+putin=love. Singurul motiv pt care Ungaria este in NATO este pt ca in momentul de fata este la margine. Nu au o armata capabila, nu au iesire la mare, si au in coasta restul aliatilor. Nici macar controlul asupra dunarii nu il au, pt ca daca Nato si Germania simte ca nu pot trimite provizii aliatilor pe canalul dunare-main-rin, se va duce peste sa rezolve. De asemenea si restul statelor NATO sunt riverane Dunarii, asa ca ungaria s-ar trezi lovita pe dunare si din est (Romania), si din Vest (austria, germania. Dupa ce va intra ucraina in nato, sunt aproape sigur ca ungurii isi vor schimba atitudinea si o vor lasa mai moale.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*