Ultimele Știri

Foto: Războiul din Ucraina se intensifică

Situația se agravează în regiunea conflictuală din estul Ucrainei, după ce separatiștii ruși au reluat bombardamentele asupra Donețk-ului. Mai multe case au fost distruse, precum și turnul de control al aeroportului.

Trupele rusești au intensificat în aceste zile atacurile din orașul Donețk, mai exact în raionul Avdeevka, partea de vest și nord-vest, și Gorlovka, unde aceștia doresc să-l controleze.

don

done

donetkDe asemenea, forțele separatiste nu au renunțat să lupte pentru un alt punct strategic, aeroportul din Doneţk fiind supus numai astăzi de 5 ori sub focuri de artilerie, în urma cărora a fost distrus turnul de control al traficului aerian din aeroport.

turn

turnulMilitarii ucraineni au confirmat informaţia pentru un post local de televiziune, precizând că s-a dărâmat partea superioară a turnului, până la etajul cinci, iar separatiștii le-au dat ultimatum până duminică să părăsească acest teritoriu.

Șeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice, Dmitri Timciuk, a recunoscut că în ultimele 3 zile, situația în zona de conflict din Donbas s-a înrăutățit, iar „trupele separatiste ruse folosesc drept paravan așa-numitul „armistițiu” pentru a îmbunătăți capacitatea de luptă a unităților”.

În cealaltă regiune de conflict armat, Lugansk, au apărut mai multe imagini care afirmă faptul că trupele ruse înaintează cu tehnică militară, păstrate anterior pentru mișcări mai profunde.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*