(VIDEO) Raiduri ale poliției belgiene în suburbii | În timpul unei descinderi s-a auzit o explozie

belgia

Actualizare 16:30 – Suspectul arestat vineri în operaţiunea poliţiei din cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, şi care a fost rănit uşor în confruntarea cu forţele de ordine, avea asupra sa o valiză cu explozibil şi are legătură cu atentatele de marţi, din capitala Belgiei, relatează RTBF. Martori au declarat că au auzit focuri de armă şi două explozii în cursul raidului din Schaerbeek.

Actualizare 16:10  Autorităţile belgiene l-au arestat pe presupusul complice al teroristului care s-a aruncat în aer la metroul din Belgia, complice care a fost filmat de camerele de supraveghere cu un rucsac mare în spate şi care era căutat de forţele de ordine, a declarat o sursă apropiată anchetei, care a precizat că suspectul se numără printre cei şapte oameni reţinuţi joi, relatează Reuters.

“Avem indicii clare că acesta este suspectul căutat de câteva zile. Procesul de identificare este încă în curs”, a spus sursa citată, referindu-se la bărbatul care a intrat în staţia de metrou Maelbeek împreună cu kamikazele Khalid El Bakraoui.

Între timp, forţele de ordine îl caută în continuare pe teroristul cu geacă deschisă la culoare şi pălărie filmat pe aeroportul din Bruxelles.  Acesta ar fi Mohammed Abrini, în vârstă de 30 de ani, unul dintre complicii lui Salah Abdeslam în atacurile de la Paris.

Abrini, un belgian a cărui familie a alertat poliţia că ar putea fi unul dintre autorii masacrului din toamnă de la Paris, este vizat de un mandat internaţional de arestare. El a fost filmat într-una dintre maşinile folosite în atentatele din capitala Franţei.

Mohamed Abrini este originar din Molenbeek, o suburbia a Bruxelles-ului pe unde au trecut numeroşi jihadişti belgieni. El ar fi mers la un moment dat în Siria, pentru a se alătura jihadiştilor. De altfel, fratele său mai mic a murit acum un an şi jumătate în Siria, unde lupta alături de Statul Islamic.


Actualizare 15:15 – Un bărbat a fost „neutralizat” în cursul operaţiunii poliţiei din cartierul Shaerbeek, din Bruxelles, relatează agenţia Belga, citată de Reuters.

Potrivit RTBF, bărbatul a fost reţinut. Poliţia belgiană desfăşoară o operaţiune de amploare într-o locuinţă din cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, iar două explozii au fost auzite la începutul raidului. Martori au declarat că au auzit şi focuri de armă. Un tramvai care trecea prin zonă a fost evacuat.

Unităţile speciale ale Poliţiei federale au intrat în clădire. Între timp, agenţi cu arme grele, dar şi mai multe camioane militare au înconjurat zona şi nu permit accesul nimănui.


Poliția belgiană face o serie de raiduri și descinderi în comuna Schaerbeek din apropriere de Bruxelles, în vederea capturării teroriștilor și complicii acestora.

Unitățile speciale ale poliției federale au intrat vineri după-amiază într-un cartier din Schaerbeek, regiunea Bruxelles. O explozie s-a auzit la începutul intervenției, relatează agenția Belga.

Împrejurimile au fost închise, fiind înconjurate de polițiști bine înarmați și camioane militare. Serviciul de deminare al armatei este, de asemenea, la fața locului. Echipele locale de poliție sunt pe scena operațiunii, dar ele nu se află în primele rânduri.

Din comuna Schaerbeek ar fi plecat cu taxiurile comando-ul teroriștilor, afirmă presa belgiană.

Alte șase persoane au fost arestate joi seara la Bruxelles în cadrul anchetei asupra atentatelor de marți, soldate cu cel puțin 31 de morți.

Trei dintre suspecți au fost reținuți chiar în fața Parchetului federal, care are sediul în centrul Bruxelles-ului, alături de Palatul de Justiție. 

Alte două persoane au fost reținute în Capitală, iar ultima reținere s-a făcut în comuna Jette, o suburbie a Bruxelles-ului.

Autoritățile nu au furnizat informații în legătură cu identitatea persoanelor reținute.

Cel puțin două persoane care ar fi fost direct implicate în atentatele de marți sunt căutate intens de poliție. Ele au fost surprinse de camerele de supraveghere în compania celor trei kamikaze.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *