Ultimele Știri

FOTO/VIDEO: Protestul transportatorilor continuă la această oră, în Piața Victoriei

Actualizare O delegaţie formată din reprezentanții transportatorilor care protestează în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff a intrat în Palatul Victoria, fiind invitată la discuţii cu vicepremierul Vasile Dâncu, reprezentanţi ai ASF şi ministrul pentru Dialog Social, cărora le va prezenta cererile manifestanţilor de reducere a tarifului RCA.


Transportatorii rutieri protestează joi, în fața Guvernului României, începând cu ora 9,30 și urmând se se termine la ora 15,00. La acțiunea de protest urmează să fie mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane dar și autocamioane din domeniul transporturilor de marfă.

Primăria Capitalei a aprobat acest protest cu condiția ca numărul autovehiculelor să fie redus de la 10.000 cât intenționau să mobilizeze transportatorii, la doar 6.000 — 7.000, iar traficul să nu fie blocat.

”Prezentăm scuzele noastre bucureștenilor, pentru acțiunea de protest care va afecta circulația în zona centrală a orașului, însă aceasta este singura cale prin care autoritățile pot fi determinate să înțeleagă faptul că instituțiile trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers. Măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât și cetățenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de circa 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor. De asemenea, creșterile de taxe din transporturi vor afecta toate celelalte industrii și comerțul, prin creșterea prețurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toți românii”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte al COTAR.

Circulația rutieră va fi restricționată pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere (zona Centrală-Mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților), permițându-se permanent circulația pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu.

„În cazul în care va fi necesar, se va restricționa traficul și pe strada Paris și breteaua care leagă b-dul Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei. Circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată începând cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între B-dul Aviatorilor și Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzești și b-dul Lascăr Catargiu”, se arată într-un comunicat al Primăriei București.

IMG_0088

IMG_0090

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*