Ultimele Știri

FOTO: Proteste masive la Munchen împotriva summitului G7

Munich proteste G7

Peste 35.000 de oameni au protestat, astăzi, în oraşului Munchen faţă de organizarea summitului ţărilor puternic industrializate, unde se va negocia pactul comercial dintre SUA și Europa.

„Salvaţi clima!”, „Combateţi sărăcia!” sau „Stop TTIP” au fost scandările zecilor de mii de oameni adunați pe străzile orașului german unde vor ateriza cei 7 lideri ale celor mai industrializate țări din lume.

Protestul colorat al zecilor de organizații a adunat la Munchen ecologiștii deopotrivă cu adversarii globalizării și alți protestatari față de acordurile comerciale internaționale, față de sărăcie, față de eforturile minime a reducerii și la combaterii schimbărilor climatice, față de atitudinea rece a occidentalilorpentru migranții care se urcă în bărcile morții pe mare pentru o viață mai bună.

„Da, putem – Stop TTIP” și „Fiecare copil care moare de foame, a fost ucis”, „Reprezentanții celor mai bogate și mai puternice țări din lume decid soarta lumii întregi, fără a avea nicio legitimare pentru aceasta”, „Politica G7 înseamnă politici neo-liberale economice, de război și de militarizare, exploatare, sărăcie și foamete, degradarea mediului, si expulzarea refugiaților”, au fost mesajele afișate de protestatari.

Protestele vor continua în fiecare zi week-end, când la Elmau (100 km de Munchen) se va desfășura Summitul Grupului G7.

Cele șapte țări, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA, reprezintă o treime din putere economică mondială, dar au numai 11% din populația lumii.

Demonstrații majore au avut loc la Summitul G8 din 2007, în care era inclusă Rusia și a fost ultima ședință care avusese loc în Germania, acestea au dus la violențe între protestatarii și poliția din Rostock și Hamburg, ciocnirile lăsându-se cu zeci de răniți și peste 120 de arestări.

Între 1998 și 2014, grupul se numea G8, pentru că făcea parte și Rusia, fiind însă exclusă după anexarea Crimeei.

GALERIE FOTO:

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Proteste G7 la Munchen

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*