Ultimele Știri

FOTO: Proteste masive în Armenia, reprimate de poliţişti

Proteste Armenia

După câteva zile de proteste masive în capitala Armeniei faţă de scumpirea electricității, poliţia a recurs la violenţă pentru dispersa mulţimea care blocase una din arterele centrale din Erevan.

Peste 230 de manifestanţi au fost arestaţi şi alţi 18 au fost răniţi în urma incidentelor din această noapte cu forţele de ordine, care au intervenit în forţă împotriva celor care au ieşit pe străzi pentru a se împotrivi majorării tarifului la energia electrică cu 16%.

Intervenţia violentă a poliţiştilor a venit după ce protestatarii au refuzat să-şi trimită trei delegaţi pentru a merge să discute cu președintele.

Deşi cele câteva mii de oameni au încercat să ajungă în fața reședinței președintelui țării din Erevan, aceştia au fost împiedicaţi de un cordon de poliţişti, care în următoarele ore au abuzat de protestatari.

Începând cu 19 iunie, mai multe ONG-uri s-au reunit într-un grup de presiune numit „Nu jefuirii” şi au organizat proteste faţă de creșterea prețului la energie electrică cu 16 la sută. Decizia luată de Comisia de Reglementare a serviciilor publice ar trebui să intre în vigoare la 1 august.

GALERIE FOTO:

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Proteste Erevan

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*