Ultimele Știri

FOTO: Preşedintele armean face concesii în urma protestelor masive din Erevan

Proteste Armenia

Guvernanţii din Armenia sunt nevoiţi să recurgă la măsuri urgente în privinţa majorării preţului la electricitate, care au scos timp de două săptămâni zeci de mii de oameni în stradă.

Preşedintele Armeniei, Serge Sarkisian, a decis să suspende majorarea preţului pentru electricitate, însă oamenii în continuare au ieşit pe principala stradă din capitala Armeniei, Baghramyan, şi cer anularea definitivă a directivei de creştere cu 16% a preţului la energia electrică impusă de firma rusească Inter RAO.

Şeful statului a precizat că Guvernul va acoperi temporar costul scumpirii electricităţii, până la revizuirea planurilor, însă cei 10.000 de armeni adunaţi aseară în centrul Erevanului au transmis că această decizie nu corespunde cerințelor lor.

În acest week-end a avut loc pe fondul protestelor o reuniune de urgenţă a comisiei interguvernamentale armeano-rusă, în urma căreia, președintele Sargsyan a anunţat că Rusia a decis să ofere un împrumut de 200 milioane dolari pentru achiziționarea de armament modern, iar o nouă asistenţă financiară rusă va permite extinderea duratei de viață a centralei nucleare armene.

Deşi s-a vehiculat între timp că compania rusă Inter RAO intenţionează să-şi vândă activele de la compania furnizoare de lectricitate, informaţia fost infirmată de reprezentanţii firmei.

GALERIE FOTO:

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Proteste Armenia

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*