Ultimele Știri

FOTO: Poroșenko a fost noaptea în orașul bombardat de câteva zile de separatiști, Kramatorsk

razboiul din ucraina

Înainte de a pleca la Minsk, Petro Poroșenko s-a deplasat în estul Ucrainei, în orașul bombardat în ultimele zile de sisteme reactive de foc „Tornado”, care au omorât 16 oameni și au rănit alți 65.

Luni și marți ținta atacurilor a devenit orașul Kramatorsk, cel care anul trecut a fost timp de mai multe luni sub controlul separatiștilor, dar eliberat în luna august de către ucraineni. Se pare că separatiștii au vizat o unitate militară ucraineană aflată în zonă, însă pentru a avea cu adevărat efect, atacul armat au vizat și civilii din oraș, mai multe proiectile lovind în zonele centrale.

„Președintele nu a putut să rămână indiferent și să nu se deplaseze în localitate. El trebuia să vadă cu proprii ochi cicatriciile lăsate pe trupul ucrainean”, a spus putătorul de cuvânt al lui Poroșenko, după deplasarea președintelui ucrainean.


Petro Poroșenko în Kramatorsk

Petro Poroșenko în Kramatorsk

Petro Poroșenko în Kramatorsk

Deși au ajuns la un acord de încetare a focului în această noapte, la Minsk, reprezentanții separatiștilor, Kievului și ai Moscovei, se pare că până va fi pus în aplicare mai durează, iar zeci de oameni vor mai muri.

Chiar în acestă dimineață (6:20), cel puțin patru oameni au murit și alți cinci au făst răniți, după ce un obuz a căzut deasupra unei stații de autobuz în centrul orașului Donețk.

Destroyed vehicles, debris and blood on the ground are seen at a bus station after shelling in Donetsk

razboiul din ucraina morti

People stand around destroyed vehicles at a bus station after shelling in Donetsk

În regiunea Șirokino, în direcția Sahanovsk, de asemenea continuă luptele, precum și în Logvinovio, la câțiva km de la traseul Devalițeve – Artemovsk. Prin aceste atacuri, separatiștii încearcă să-și definitivească teritoriile viitoarei regiuni cu statut special, Donbas, care va fi un o altă Transnistrie.

În câteva ore, la Minsk trebuie să ajungă Angela Merkel, Vladimir Putin, Francois Hollande și Petro Poroșenko pentru a definitiva acordul de pace din estul Ucrainei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*