Ultimele Știri

FOTO: Pașaport sirian contrafăcut cu fotografia premierului olandez, cumpărat de un jurnalist cu 750 de euro

Mark Rutte, premier olanda

Un jurnalist olandez care lucrează în calitate de corespondent de război în Siria pentru publicația Nieuwe Revu a reușit să obțină un pașaport și o carte de identitate false cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe cele două documente, în cadrul unui demers jurnalistic cu scopul de a vedea cât de ușor ar putea obține astfel de documente contrafăcute, a relatat miercuri portalul de știri DutchNews.nl.

Harald Doornbos a plătit suma de 750 de euro pentru paşaport, iar toată ‘operaţiunea’ a durat doar 40 de ore, costul fiind minim, având în vedere că este vorba despre un act, care aduce după sine multe beneficii.

Mark Rutte, premierul olandei
Falsificatorii l-au încredințat că va putea intra fără probleme în Cipru cu acest pașaport pe numele lui Malek Ramadan și cu fotografia premierului olandez Mark Rutte pe document.

”Dacă eu am putut, orice jihadist poate intra în UE şi comite atentate teroriste”, a conchis jurnalistul.

Jurnalistul a explicat că scopul demersului său nu a fost să cumpere un pașaport fals cu fotografia lui Rutte, însă falsificatorii i-au cerut să le dea numele clientului și fotografia sa, așa că a dat un nume la întâmplare și fotografia primului ministru.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*