Ultimele Știri

FOTO: Parlamentul penal al României scoate oamenii în stradă

Protest Dan Șova București

Pentru că în România lucrurile nu se schimbă doar cu alegerea unui președinte altfel, oamenii au ieșit din nou în strada în consecința neîncuviințării reținerii lui Dan Șova de către Senat.

Imunitatea parlamentară te poate salva, pentru un timp de închisoare, însă nu și de rușinea coruptului, pe care poporul n-o uită și iartă. Dan Șova și Varujan Vosganian au scăpat cu ajutorul colegilor de arest, însă opinia publică n-a rămas indiferentă. La început zeci, apoi sute de persoane s-au adunat în Piața Universității, în cadrul unui protest spontan împotriva imunității parlamentare.

21770_968124063206162_3833733952481773819_n

download (3)

Protest-la-Piata-Universitatii-2

Protest-la-Piata-Universitatii-6

Nu erau numai tineri, ci oameni de toate vârstele, care imediat după serviciu au venit în centrul Capitalei să-și exprime nemulțumirea față de aleșii corupți, care încearcă să fenteze justiția. 

Protest Dan Șova București

Protest Dan Șova București

Protest Dan Șova București

Protest Dan Șova București

S-a strigat cu dedicație: „Nu mai şovăiţi justiţia”, „Parlament penal, marş la tribunal”, „Protestaţi, nu şovăiţi, nu vosgănăiţi”, „Jos Ponta jos, eşti un mincinos”, „DNA vine să vă ia”, „Nu se mai poate, vrem anticipate!”, „Ponta, nu uita, o să mergi la DNA”, „DNA curăță politica!”, „Victor Ponta și ai lui sunt penalii neamului!”.

În jurul orei 21.00, oamenii s-au împrăștiat pe la casele lor, însă se anunță marea mobilizare pentru sfârșitul săptămânii, pe 27 martie, de la ora 18:00, când atât în București (vezi aici), cât și la Cluj (vezi aici), Timișoara (vezi aici), Brașov (vezi aici), Sibiu (vezi aici) sau Constanța (vezi aici) vor ieși sute de oameni  pe străzi pentru a milita împotriva imunității parlamentare.

Amintim că Senatul a respins astăzi încuviințarea cererii DNA de arestare preventivă a lui Dan Șova. În cazul acestuia au votat 151 de senatori, dintre care 79 de voturi au fost pentru, 67 contra și cinci anulate. În urma votului exprimat nu a fost întrunit numărul majorității senatorilor (85), în conformitate cu legea privind statutul senatorilor, prin urmare Senatul nu a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*