FOTO: Omul de afaceri din Marea Britanie care s-a îmbogățit după BREXIT. A obținut o avere într-o singură zi

  • Adelina Mitrache
  • 26 iunie 2016
  • Externe
brexit bani

Crispin Odey, un susținător al taberei Leave, este poate singurul om care s-a îmbogățit după BREXIT.

Conform Bloomberg, mogulul, care deține o avere de 900 de milioane de lire sterline și gestioanează o cifră de afaceri de 8 miliarde de lire sterline, tocmai și-a adăugat 200 de milioane de lire sterline în cont.

 Crispin Odey, șeful Odey Asset Management, a câștigat vineri peste 200 de milioane de lire sterline, pentru el și investitorii săi, după ce a pariat pe Brexit și pe faptul că acțiunile la bursă se vor prăbuși în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Managerul de fonduri de investiții, în vârstă de 57 de ani, a făcut invesții masive în aur și a pariat pe prăbușirea lirei sterline în fața dolarului, în ziua referendumului, scriu cei de la Daily Mail.

Odey s-a dovedit a fi inspirat în alegerea sa, vineri, aurul ajungând la cel mai ridicat preț din ultimii doi ani. Totuși, acesta recunoaște că și-a asumat niște riscuri uriașe pentru că dacă votul nu ar fi ieșit așa cum își imagina el, ar fi primit o lovitură puternică din punct de vedere financiar, mai ales fondul lui are cea mai proastă evoluție din Marea Britanie.

Conform unor surse apropiate, omul de afaceri ar fi condus, separat, un sondaj cu privire la cum vor vota britanicii în cazul BREXIT, iar aceste informații l-au ajutat să facă acest pas, care, în final, i-a adus o avere într-o singură zi.

Odey, care este managerul unui fond de investiții în valoare de 10 milioane de lire sterline în industria macro-economic, a vorbit favorabil și a susținut BREXIT-ul înainte de referendum.
bogat
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *