Ultimele Știri

FOTO: Olimpică la geografie. Cine este tânăra din Iași care a murit în gravul accident rutier petrecut în Spania

accident spania

MAE a confirmat luni dimineață că printre victimele accidentului din Spania, în care a fost implicat un autocar ce transporta studenți Erasmus, se afla și o româncă.

Veronica Matcovici avea 23 de ani și era din Iași. Făcea master în Geografie, în anul I, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Din februarie studia la Barcelona, cu bursa Erasmus. În liceu, tânăra a fost olimpică la geografie. Cunoscuții sunt în stare de șoc, după vestea morții ei.

romanca moarta spania

Accidentul s-a produs în apropiere de orașul-port Tarragona, din nord-estul Spaniei. Informațiile de până acum sugerează că șoferul autocarului a pierdut controlul volanului. Accidentul a fost fatal pentru 13 dintre studenți. În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate.

romanca moarta spania

La bordul autocarului se aflau 56 de studenți Erasmus de 19 naționalități diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia. Imaginile de la locul tragediei arată vehiculul răsturnat de-a curmezișul drumului, înconjurat de autospeciale ale pompierilor și de câteva ambulanțe. Șoferul a supraviețuit accidentului și a fost dus la poliție, pentru a fi interogat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*