FOTO: O româncă și fetița ei de 2 ani, singurele supraviețuitoare din vagonul unde a explodat bomba, la Bruxelles. Copilul a fost scos de sub mai multe cadavre decapitate

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe

O româncă de 23 de ani și fetița ei de doi ani au scăpat miraculos cu viață din metroul în care a explodat bomba teroriștilor din Bruxelles.

Roxana Ștefănuca și fetița ei sunt în stare gravă la spital, după ce bomba a explodat chiar în vagonul în care se aflau. Ele au fost singurele supraviețuitoare din vagon.

romanca supravietuitoare atentate bruxelles

Roxana Ștefănuca de 23 de ani este stabilită de mai bine de cinci ani în capitala Belgiei, acolo unde soțul și tatăl ei au o afacere în domeniul construcțiilor.

În urmă cu două zile, tânăra originară din comuna Mileanca, județul Botoșani, și-a dus la școală fiica cea mare, în vârstă de cinci ani. Pentru că nu a avut cu cine s-o lase, a luat-o cu ea și pe fetița cea mică, în vârstă de doar doi ani. Pe drumul de întoarcere o bombă a explodat chiar în vagonul în care erau cele două botoșănence.

Anca Cucuruzac, sora tinerei rănite, a aflat ulterior că cele două au fost singurele supraviețuitoare, iar Roxana a fost scoasă de sub mai multe cadavre decapitate de suflul exploziei. Ea primește îngrijiri la Spitalul Militar din Bruxelles.

„Părintii au văzut la televizor știrea despre atentat și au sunat-o pe sora mea. Au văzut că nu răspunde, au dat-o ca dispărută și au fost sfătuiți de polițiști să o caute la spitalele la care au fost duse victimele. Peste aproape trei ore, adică pe la amiază, au găsit-o la spital. Atunci au realizat că fetița era disparuta. Au găsit-o spre seară”, a spus profesoara Luminița Pascariu, o prietenă apropiată a familiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *