Ultimele Știri

FOTO: O fostă angajată a clubului Bamboo este noul consilier al deputatului Marius Manolache

O fostă angajată a clubului de fiţe din Capitală, Bamboo, a devenit consilier în Parlamentul României cu ajutorul finului  premierului Victor Ponta. 

Consiliera deputatului Marius Manolache a făcut valuri în mediul online după ce a postat o poză cu ecusonul primit de la locul de muncă. Ornella Borozan şi-a şters contul de facebook după apariţia imaginilor în presă. Deputatul Marius Manolache a intrat în atenţia presei  în urma  votului pentru pensiile speciale.

Deputatul PSD, Marius Manolache, este urmărit penal de DNA în dosarul Realitatea TV. Deputatul este acuzat de fals în acte. Manolache este acuzat că a semnat contractul prin care o companie deţinută de Cozmin Guşă a dobândit pachetul de acţiuni al Realitatea Media SA, cea care deţine licenţa de TV a Realitatea TV. 

61731225

Marius Manolache a venit şi cu o serie de propuneri legislative care ar fi blocat activitatea procurorilor şi ar fi creat mari disfuncţionalităţi în sistemul judiciar.

Proiectul vizează modificarea Legii 304/ 2004 privind organizarea judiciară astfel încât apelul de la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să nu poată fi declarat decât în favoarea inculpatului.

 

Practic, dacă în prima instanţă un inculpat e achitat, procurorii să nu mai poată face apel la decizie. Mai mult, acelaşi Manolache cere, în cadrul aceluiaşi proiect legislativ, înfiinţarea unei secţii în cadrul Parchetului General care să investigheze infracţiunile săvârşite de procurori şi judecători, altele decât cele în competenţa DNA şi DIICOT.

În expunerea de motive a propunerii sale legislative care, practic, leagă procurorii de mâini şi de picioare refuzându-le dreptul să facă recurs dacă hotărârea instanţei le pare nefondată, Manolache susţine că “actuala reglementare creează posibilitatea unor situaţii (..) de neacceptat. Astfel, să presupunem că într-o situaţie concretă, soluţia pronunţată de către completul de 3 judecători este una de achitare.

ornella_54932000

61731227

Parchetul declară recurs, iar acesta este admis cu majoritate de completul de 5 judecători, făcându-se două opinii separate în sensul respingerii recursului. Într-o asemenea situaţie, se constată că dobândeşte autoritate de lucru judecat o hotărâre de condamnare dată de 3 judecători din 8, judecători de acelaşi rang şi care funcţionează în cadrul instanţei supreme, adică în cadrul celei mai înalte jurisdicţii în stat. Exemplul dat ţine de interpretarea ad absurdum a normei de drept, iar concluzia nu poate fi decât în sensul că dacă aceasta lasă posibilitatea naşterii unor soluţii absurde ea trebuie suprimată.”

În urma unor atacuri venite din partea colegilor şi un semnal de la Liviu Dragnea, deputatul Manolache a votat împotriva proiectului său de lege, fiind astfel respins la vot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*