Ultimele Știri

FOTO: Neclaritățile din declarația de avere a baronului Nicolae Ioțcu, prins în flagrant cu mită de DNA

iotcu

Nicolae Ioțcu se luptă cu Gheorghe Falcă pentru titlul de baron al Aradului, ambii foști pedeliști și oameni de casă ai președintelui Băsescu. Falcă se pare că nu ar fi străin de arestarea lui Ioțcu cei doi având o serie de conflicte pe tema acordărilor fondurilor de la Consiliul Județean pentru ‘edilii prieteni’.

Nicolae Ioțcu a fost prins ieri în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită suma de 10.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul banilor Ioțcu oferea sprijin omului de afaceri pentru obținerea unor contracte ce țin de proiectele de investiții derulate de CJ Arad la spitalul județean.

Ioțcu a mai fost filmat de procurorii DNA Arad cu câteva zile în urmă în timp ce primea de la același om de afaceri suma de 35.000 de lei.

comuna-vladimirescu-casa-lui-nicolae-iotscu01.jpg_resize

Fază comică la flagrantul DNA

Baronul a primit o pungă de bani de la omul de afaceri, apoi când a observat că apar din toate direcțiile polițiștii Direcției Generale Anticorupție, a aruncat plicul cu bani într-o tufă de trandafiri albi din fața casei și nu vroia să recunoscă nimic, a rămas pur și simplu șocat de ceea ce se întâmpla în jurul lui. 

Ce spunea baronul despre investițiile de la Spitalul Județean Arad

„Aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne. Arădenii merită să aibă un sistem de sănătate competitiv. Prioritatea noastră e viaţa şi sănătatea, iar prin aceste investiţii creştem calitatea actului administrativ. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate, atât în interesul pacienţilor, cât şi al corpului medical”.

VilaIotcu123-600x337Vila baronului Ioțcu

Ce avere are Nicolae Ioțcu 

Nicolae Ioțcu deține o vilă de 366 de metri pătrați în comuna Vladimirescu din județul Arad, locuință pe care a construit-o împreună cu soția în anul 2010. Baronul mai deține și un apartament de 217 mp pe care susține că la primit drept donație. Președintele CJ Arad mai are și o serie de conturi bancare cu sume impresionante pentru o persoană care câștigă doar 6.062 de lei lunar împreună cu soția. Ioțcu mai are două credite bancare în valoare de 89.000 de euro, contractat în 2012 și scadent în 2018, și unul de 44.870 lei (circa 10.000 de euro), contractat în 2012 și scadent în anul 2016.

Dacă stai să faci un simplu calcul Ioțcu ar trebui să plătească peste 5000 de lei lunar la bancă. Oare baronul Ioțcu este muritor de foame? Dar cum se explică averea sa impresionante și depozitele sale bancare în valoare de sute de mii de euro.

Vezi aici declaratia-de-avere

iotcu-la-dna-4

iotcu-la-dna-2

Nicolae Ioțcu ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Arad din anul 2008, anterior acesta fiind senator PDL, în mandatul 2004-2008.

Şeful CJ Arad este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării.

Nicolae Ioțcu a primit un mandat de reținere pentru 24 de ore și urmează să fie propus astăzi în fața instanței supreme pentru un mandat de arestare de 30 de zile.

iotcu-la-dna-7

iotcu-la-dna-6

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*