Ultimele Știri

FOTO: Morții fără nume de pe frontul ucrainean

O înfrângere ascunsă a ucrainenilor sau o victorie fără ecou a separatiștilor în Debalițevo este un rezultat al cumulării pierderilor imense pentru ambele părți. Fiecare baricadă adună morții, prizonierii și armele distruse, care nu sunt de neglijat.

Peste 20 de mii de separatiști au făcut parte din atacul militar asupra orașului strategic dintre Donețk și Lugansk, care reprezintă un important nod feroviar, Debalițevo. L-au cucerit în două zile, însă cu pagube imense nedeclarate. Dacă numai dintre ucraineni au murit peste 150 dintre cei 3 mii care opuneau rezistență în Debalițevo, atunci la un calcul simplu numărul decedaților ruso-separatiști ar veni peste 400. Cifrele oficiale sunt mușamalizate de ambele părți, însă concluziile jurnaliștilor aflați în zona de conflict se exprimă la ordinul sutelor.

Din ultimele cifre anunțate în mod oficial, în perioada 24 ianuarie-18 februarie, 63 de militari ucraineni au murit, 110 au fost luați ca prizonieri, iar 29 sunt dați dispăruți, însă aceste numărători s-au efectuat înainte de ofensiva decisivă a separatiștilor. Astăzi, forțele armate ucrainene au anunțat că a rămas aceeași cifră a celor luați în prizonierat, adică 110, iar dispăruți sunt 81. De asemenea, armata ucraineană a anunțat că retragerea forțelor antiteroriste s-a finalizat, astfel că militarii ucraineni s-au repoziționat în apropiere de Artemivsk.

Așa arată hărțile frontului din Donbas din 10 februarie până în 20 februarie: razboiul din ucraina

razboiul din ucraina De partea cealaltă, separatiștii în tăcere își îngroapă morții necunoscuți, iar pe mormintele acestora nu sunt nume, ci cifre. Doar într-un cimitir nou improvizat în apropierea Donețk-ului cifra celor fără nume se ridică la 2200, iar ieri a fost observat un camion plin de sicrie îndreptându-se spre același oraș din estul Ucrainei. razboiul din ucraina

 

 

Intensivitatea atacurilor militare au scăzut imediat după instalarea controlului separatiștilor asupra orașului de sub ruine, Debalițevo, iar acest lucru explică faptul că pierderile sunt considerabile și că această perioadă pasivă este un moment prielnic de repoziționare a forțelor pe front. Dacă separatiștii cu susținerea rușilor și-au îndeplinit cele două, trei obiective, și anume, cucerirea aeroportului din Donețk și cucerirea nodului feroviar din Debalițevo, a mai rămas portul Mariupol.

De altfel, se vehiculează că alte 20 de tancuri au trecut granița dinspre Rusia și alte 13 blindate, iar destinația ar fi Mariupol. În zona din sudul Ucrainei, luptă batalionul „Azov”, iar ieri a fost capturat un rus, care lupta pentru separatiști, declarând că primea un salariu de 1.000 de dolari pe lună.

Un alt video cu doar una dintre incursiunile de gloanțe pentru cucerirea orașului Debalițevo a fost publicat de o publicație britanică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*