Ultimele Știri

FOTO – Ministerul Mediului: Efectele defrișărilor ilegale de pădure

defrisari

Echipa ministerului a survolat aceste zone pentru vizualizarea efectelor tăierilor ilegale și a celor de reconstrucție ecologică, dar și pentru a observa, ceea ce este considerată cea mai mare zonă de sălbăticie din Europa.

Cu o suprafață combinată de peste 200.000 de ha, această zonă ar putea deveni o arie naturală protejată sălbatică, la fel de emblematică pentru Europa, cum este Yellowstone pentru SUA sau Parcul Național Serengeti pentru Africa.

”M-am reîntors în zona munților Făgăraș, de data aceasta însoțită de experți internaționali și locali, pentru a vedea dimensiunea tăierilor ilegale de păduri în această zonă. Cu această ocazie am discutat cu specialiștii despre oportunitatea ca munții Piatra Craiului, Făgăraș, Leaota și Iezer-Păpușa să constituie nucleul unui viitor parc național emblematic, un adevărat Yellowstone al Europei!

Viziunea acestui proiect pe termen lung este de a onora România pentru extraordinarul său capital natural prin crearea unui parc național unic în Europa, atât prin dimensiune, cât și prin bogăția diversității faunistice și floristice, a declarat Cristiana Pașca Palmer.

1b8e3ecb-67ab-41e7-91f7-8e1ebb927060

%0

Comentarii prin Facebook