Ultimele Știri

FOTO: Mii de maghiarii au protestat înaintea venirii lui Vladimir Putin: „Putin, Niet! Europe, Yes!”

Peste 4.000 de oameni au participat, în această seară, la miting-ul de protest anunțat în centrul Budapestei faţă de vizita de mâine a preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Relațiile dintre Ungaria și Rusia sunt din ce în ce mai apropiate, după ce Viktor Orban a acceptat cu greu sancțiunile UE impuse Rusiei în contextul anexării Crimeii și conflictului din estul Ucrainei, subliniind că se opune acestei practici, iar în timpul vizitei de săptămâna trecută a Angelei Merkel au existat între cei doi lideri mai multe replici tensionate.

Înainte de vizita lui Vladimir Putin, maghiarii au ieșit în centrul Budapestei pentru a protesta față de politica externă și de guvernarea premierului Viktor Orban. Peste 4 mii de oameni au mărșăluit în zona Rakoczi din capitala Ungariei în spatele unui banner, care afișa mesajul: „Putin, Niet! Europe, Yes!”.

Manifestanţii au purtat steagul Ucrainei și au scandat împotriva prim-ministrului ungar Viktor Orban.

protest budapesta vladimir putin vizita

protest budapesta vladimir putin vizita

protest budapesta vladimir putin vizita

protest budapesta vladimir putin

protest budapesta vladimir putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este aşteptat mâine la Budapesta, în cursul unei vizite oficiale, în urma căreia cei doi lideri vor semna mai multe acte care prevăd securitatea energetică a Ungariei, conform declarațiilor făcute de Viktor Orban. 

Vizita trebuie să acopere negocierea unui nou contract de gaze, contractul dintre cele două țări se încheie în acest an, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Conferința de presă a celor doi lideri va începe mâine de la ora 17.00, ora locală.

Această vizită este prima într-o țară a Uniunii Europene a lui Vladimir Putin, după luna octombrie a anului precedent, când conflictul din Ucraina a escaladat, iar oficiali europeni au lansat o atitudine ostilă față de implicare Rusiei în acest război.

Amintim că a trecut un an de zile de la vizita domnului Orban la Moscova, unde premierul maghiar a semnat un contract controversat de 12.5 miliarde de euro pentru construcția a două reactoare nucleare rusești în apropiere de Budapesta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*