Ultimele Știri

FOTO: Mii de greci au ieșit în stradă pentru a rămâne în zona euro

ATENA

Mii de greci au ieșit în stradă pentru a cere Guvernului Tsipras să păstreze țara în zona euro. Oamenii s-au adunat în fața parlamentului grec din Atena și au cerut păstrarea monedei euro și un viitor în Uniunea Europeană. Mitingul este ultimul dintr-o serie de proteste pașnice organizate în ultimele zile de către demonstranții pro-guvernamentali. 

”Grecia aparține Uniunii Europene (UE) și orice negociere cu creditorii săi (UE și FMI) trebuie să aibă loc în cadrul european”, a declarat pentru AFP Kyriakos Fragozidis, angajat al unei întreprinderi. ”Politica de austeritate a fost foarte strictă pentru Grecia, dar motivele crizei n-o reprezintă austeritatea, ci modelul de productivitate al țării”, a estimat el.

Printre participanti au fost observați și miniștrii cabinetului Tsipras, dar și parlamentari din opoziție.Manifestanților li s-a alăturat Konstantinos Mitsotakis, fost premier de dreapta în perioada 1990-1993, în prezent în vârstă de 93 de ani. ”Este o mare manifestație. Nu este o manifestație partizană, nici una de divizare, ci de unitate. Mesajul său este că Grecia rămâne în Europa”, a declarat fostul premier grec.

Un miting împotriva reducerii cheltuielilor publice care a avut loc duminică a atras 7.000 de oameni. Protestele de la Atena sunt anemice și nu se pot compara cu evenimentele din anii trecuți când zecii de mii de greci mărșăluiau pe străzi, se luptau cu forțele de ordine și aruncau cu bombe incendiare.  

960x540

 

3634618,h=425,pd=1,w=620

3633994,h=425,pd=1,w=620

3635558,h=425,pd=1,w=620

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*