Ultimele Știri

FOTO: Mașinile reprezentanților OSCE din Donețk au fost incendiate! Un mort și un rănit în luptele de la Shyrokyne

donetsk

Patru mașini blindate ale misiunii OSCE din Donețk au fost incendiate în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în fața hotelului unde se aflau cazați reprezentanții OSCE.

Separatiștii ruși s-au dezis de acest atac și afirmă că oamenii furioși au recurs la acest gest. Misiunea OSCE a publicat, sâmbătă (8 august) un raport despre ilegalitățile comise de separatiști și încălcarea tratatului de la Minsk. Din raportul OSCE reiese că cele mai grave încălcări ale tratatului de la Minsk au loc în zona orașului Donețk și în orășelul Shyrokyne, ultima baricadă în fața portului Mariupol.

Guvernul ucrainean a efectuat pregătiri pentru evacuarea imediată din Donețk a reprezentanților misiunii OSCE. În ultimele 24 de ore au avut loc lupte sporadice între separatiști și armata ucraineană în zona orașului Shyrokyne. Un soldat ucrainean și-a pierdut viața și un altul a fost rănit. Locuitorii orașului Mariupol au semnalat o dâră de fum negru care se ridică deasupra orașului Shyrokyne. Cel mai probabil luptele continuă și la această oră.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*