Ultimele Știri

FOTO: Locul din Vama Veche transformat în tabără pentru sute de refugiați sirieni

imigranti refugiati

Sute de refugiați sirieni ar putea ajunge cât de curând pe litoral nostru, chiar dacă, oficial, autoritățile nu confirmă încă acest fapt.

Comunitățile din Vama Veche, 2 mai și Limanu au fost anunțate neoficial că se așteaptă un posibil val de cel puțin 500 de oameni.

La Vama Veche, fosta unitate militară este transformată în tabără de refugiați, iar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare.

foto 1

Localitatea Vama Veche, județul Constanța. Suntem undeva la mai puțin de 20 de metri de granița cu Bulgaria și în zonă este agitație de câteva zile. Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca în maximum două săptămâni să termine lucrările de reabilitare la această fostă unitate militară, ce va fi transformată în tabără pentru refugiați.

Forfota a început la sfârșitul săptămânii trecute. De atunci, se muncește de zor. Misiunea muncitorilor este clară: trebuie să termine lucrările până la începutul lunii aprilie.

foto 2

Autoritățile din sudul litoralului au primit în urmă cu câteva luni o solicitare de la Garda de Coastă care cerea informații despre posibile clădiri ce pot fi transformate în centre pentru primirea refugiaților. Unitatea militară de la Vama Veche este una dintre aceste clădiri. Acum Garda de Coastă recunoaște un singur lucru: „facem într-adevăr lucrări de igienizare a imobilului”, dar nu spune și motivul. Asta deși comunitatea din Vama Veche a fost înștiințată, neoficial, că sunt așteptate câteva zeci de sirieni.

Cei mai mulți localnicii nu sunt însă foarte încântați de ideea unor oaspeți necunoscuți.

foto 3

Bărbat: „Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice.”

Bărbat: „Ce să caute ăia la noi, nu suntem noi destul de bătuți de soartă, îi mai aducem și pe ăștia aici.”

Localnic: „Se poate întâmpla și cu noi mâine. Eu cred că ar fi bine, nu știi ce îți rezervă ziua de mâine.”

Cei care au și afaceri în zonă speră ca soluția să fie una temporară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*