FOTO: La Bruxelles ar fi fost 5 atacatori, iar portretul ultimului bărbat a apărut în presă. Informațiile, neconfirmate oficial

  • Adelina Mitrache
  • 24 martie 2016
  • Externe
teroristi atentat belgia bruxelles

Atentatele comise marți dimineața pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și în stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți si 270 de răniți, conform celui mai recent bilanț anunțat de autorități.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: “Copilul plângea lângă trupul mamei”. Momentul cutremurător surprins de un șofer de taxi, care a intrat disperat să își caute fiul, în aeroportul din Bruxelles

12:15 În presa din Belgia a apărut un portret celui de-al cincilea atentator, bărbatul care l-ar fi însoțit pe Khalid El Bakraoui, atentatorul de Maelbeek. Bărbatul a fost filmat de camere de luat vederi de la metrou, cărând un pachet voluminos. Presa ar fi făcut schița-portret după aceste filmări. Autoritățile nu au confirmat informațiile.

terorist bruxelles

Şedinţa instanţei care urma să se pronunţe joi asupra menţinerii în arest a suspeților de terorism, Salah Abdeslam şi Amine Choukri, a fost amânată pentru data de 7 aprilie, la cererea avocaţilor, a anunţat Parchetul federal belgian, citat de RTBF.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei trei teroriști a vorbit despre ura față de americani cu șoferul care i-a dus la aeroport. Întreaga mărturie

Cu puţin înainte de audiere, avocatul lui Salah Abdeslam, Sven Mary, a declarat că acest vrea “să fie transferat rapid în Franţa”.

De asemenea, el a dat asigurări că suspectul de jihadism “nu era la curent” cu atentatele de marţi, de la Bruxelles.

Autorităţile au impus măsuri excepţionale de securitate la Portalis, clădirea unde se află Parchetul din Bruxelles. Pe trotuar au voie numai persoanele autorizate, iar numeroşi poliţişti, în uniformă, dar şi în civil, au fost postaţi în jurul clădirii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *