Ultimele Știri

Foto: L-au uitat tinerii pe Eminescu

Dacă politicienii s-au întrecut, astăzi, în mesaje postate pe Facebook în semn de omagiu pentru Mihai Eminescu, la cei 165 de ani de la nașterea sa, ca în fiecare an, oamenii au mers să pună o floare la mormântul marelui poet din cimitirul Bellu.

Deși din ceață nu se distingea nici porțile Cimitirului Bellu, rând pe rând au trecut bătrânei cu câte o floare sau două în mână pentru a merge la mormântul lui Mihai Eminescu. Nu le trebuia nicio călăuză, fiindcă Luceafărul se află mereu acolo, chiar dacă e gri și ceață în București. Ceilalți au avut noroc cu intonarea imnului de stat a fanfarei militare din colțul cimitirului pentru a ajunge la căpătâiul marelui poet cu o lumânare sau candelă aprinsă în memoria acestuia. 

S-au adunat peste 50 de oameni până instrumentiștii armatei au reușit să interpreteze și „Pe lângă plopii fără soț”, iar locul de odihnă al ilustrului poet devenea o poieniță de flori în mijlocul iernii. 

Pentru a celebra ziua de naștere a lui Mihai Eminescu au venit și generalii români, Mircea Chelaru, fiind chiar unul dintre organizatorii evenimentului, iar restul erau scriitori, mai cunoscuți ori mai necunoscuți, sau oameni simpli. 

Cineva a recitat Glossa lui Eminescu, iar pentru un moment toți au amorțit, de parcă și cel plecat de mai mult de-un secol și jumătate ar fi ascultat poemele sale unice atât în spațiul românesc, cât și în lume. Imediat după, privirea tuturor se arunca printre mulțime pentru a-i căuta pe tinerii generației actuale. Ei absentau, însă Eminescu nu va absenta niciodată din literatura româneasă și de la orele de română. 

De fapt, se știe, atunci când Eminescu nu va mai avea nici o floare la mormântul său, atunci nici nu va mai exista poporul românesc.

GALERIE FOTO:

IMG_9844

 

IMG_9846

 

IMG_9848

 

IMG_9850

 

IMG_9854

 

IMG_9856

 

IMG_9859

 

IMG_9862

 

IMG_9867

 

 

IMG_9878

 

IMG_9882

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Foto: L-au uitat tinerii pe Eminescu

  1. Nu toți tinerii l-au uitat pe Eminescu ! Tineretul Conservator nu l-a uitat pe marele poet

    http://www.partidulconservator.ro/2015/01/tineretul-conservator-bucuresti-il-omagiaza-astazi-pe-mihai-eminescu/

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*