Ultimele Știri

FOTO: ISIS a lansat prima aplicație pentru Android. Nu poate fi descărcat însă ca oricare alta

Militanții Statului Islamic pot de acum să-și emită stațiile radio în intreaga lume printr-o aplicație de Android.

Cei de la Vocativ anunță ca gruparea teroristă Stat Islamic a lansat prima lor aplicație pentru Android. Aceasta nu poate fi descărcat însă ca orice aplicație normală, ci numai printr-un fișier APK (format folosit pentru instalarea de software pe sistemul de operare al celor de la Google) distribuit de membri grupului online.

Conform unei analize a celor de la Vocativ, cei care au descoperit aplicația, fișierele sunt distribuite pe o rețea de socializare legată de Statul Islamic și pe forumuri pentru a permite tuturor celor care vor aplicația să o descarce și să asculte postul radio al grupului, al-Bayan.

Postul radio, care țintește recrutarea europenilor, emite propagandă ISIS și muzică. Postul radio este folosit adesea pentru a-și asuma responsabilitatea pentru atacuri, așa cum s-a întâmplat după cel din San Bernardino din California.

post de radio isis stat islamic

Înainte de aplicație, postul radio era disponibil online prin link-uri care erau distribuite similar cum este codul AKP. Vocativ mai scrie că postul radio emite și folosind frecvențe FM și poate fi prins în Siria, Irak și Libia.

isis radio  stat islamic

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*