(FOTO) India: 24 de oameni, printre care și polițiști, au murit în timpul evacuării unui parc ocupat ilegal de o sectă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 iunie 2016
  • Externe

Evacuarea membrilor unei secte care ocupaseră ilegal un parc situat în Mathura, oraș din statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, s-a soldat cu moartea a 24 de persoane, dintre care doi polițiști și o femeie.

Principalul responsabil pentru afaceri interne din statul Uttar Pradesh, Debashish Panda, a declarat pentru Reuters că inițial poliția a ripostat cu grenade lacrimogene și gloanțe de cauciuc la focurile de armă trase de manifestanți, iar ulterior cu muniție de război după ce doi polițiști au fost uciși, relatează Agerpres.

Alte 47 de persoane, printre care 23 de ofițeri de poliție, au fost rănite și spitalizate. Potrivit presei locale, citate de Kyodo, aproape 400 de persoane au fost arestate până acum de poliție.

Justiția dăduse undă verde evacuării sutelor de corturi și de structuri improvizate din lemn, care fuseseră instalate pe o suprafață de 100 de hectare ocupate de această sectă de la sfârșitul anului 2014.

Membrii sectei se descriu drept revoluționari pe rețelele de socializare online și cer în special abrogarea alegerilor, scăderea prețului benzinei și schimbarea numelui monedei naționale indiene după denumirea sectei lor.

Former homes of Indian members of a sect burn following clashes with police during an eviction at the Jawahar Bagh park in Mathura on June 2, 2016. Clashes between Indian police and followers of a revolutionary sect have left at least 23 people dead after an operation to evict thousands of people from parkland erupted into violence, officials said June 3. Two police officers were among those killed in the overnight clashes during a move to expel around 3,000 sect followers who had illegally occupied public land in the city of Mathura for the last two years.  / AFP PHOTO / STR

mathura

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *