(FOTO) Eveniment extrem de rar! Doi ”pui de dragon” au eclozat într-o peşteră antică din Slovenia

Primii doi ”pui de dragon” au eclozat într-o peșteră antică din Slovenia. Mama celor doi pui este o specie de salamandră oarbă, iar acest eveniment este extrem de rar deoarece se petrece o dată sau de două ori pe deceniu.

Mama puilor a fost văzută depunând mai multe ouă încă din februarie, ajungând la un număr de 64 de ouă.

Din lotul iniţial de ouă, cercetătorii consideră că cel puţin 22 dintre ele sunt susceptibile de a ecloza. Toate ouăle sunt observate îndeaproape de cercetători, conform Mediafax.

„Dacă totul va merge bine, puii de dragon vor creşte mari. Deşi ei nu vor putea respira cu foc, acest lucru va fi momentul potrivit pentru focuri de artificii!”, a declarat reprezentantul personalului de la peştera Postojna din Slovenia.

Primul pui a fost filmat în timp ce se pregătea să iasă din ou, literatura de specialitate menționând că puii olm depun eforturi pentru a îndepărta peretele oului. Aceste amfibii sunt exclusiv singurele vertebrate care locuiau în peşterile din Europa, iar descendenţa lor evolutivă pare să se întindă în urmă cu 200 de milioane de ani.

Aceste salamandre trăiesc în acea peşteră de aproximativ un secol, dar se reproduc cu mai puţin succes, numai unul din 250 de ouă eclozează cu succes. Atât sursele de lumină, cât şi schimbările puternice în chimia mediului lor acvatic, distrug imediat ouăle. Din aceste motive, cercetătorii au creat un acvariu special.

a1

????????????????????????????????????

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *