Ultimele Știri

FOTO: După semnarea acordului de la Minsk, luptele s-au intensificat în estul Ucrainei

razboiul din ucraina

Au mai rămas două zile până la încetarea focului în estul Ucrainei, însă se pare că noul armistițiu semnat la Minsk a fost doar un motiv de intensificări ale luptelor, pentru că linia frontului nu a fost definitivată la negocieri, iar separatiștii încearcă să cucerească și mai mult teritoriu.

Cele mai violente confruntări continuă în direcția Debalițevo, acolo unde Putin și separatiștii au spus că trupele ucrainene sunt înconjurate. De asemenea, conform Serviciului de presă ATO, „atacurile imanicului s-a concentrat și asupra Logvinovo, Chernukhino și Camenca”.

În total au fost înregistrate 69 de atacuri militare ale separatiștilor, 12 focuri de artilerie, 26 de atacuri cu mortiere, cu 14 lansatoare de rachete și 5 atacuri din tanc, iar 8 militari ucraineni au fost uciși, alți 34 fiind răniți. În regiunea Mariupol, unde batalionul Azov a eliberat în ultimele zile mai multe localități, mutând linia frontului cu 20 de km, separatiștii au lansat o ofensivă militară pentru a recupera teritoriile pierdute.

Bombardamentele au loc și în această dimineață în Doneţk, cât şi la Lugansk – unde au fost ucise trei persoane potrivit unui lider separatist, în pofida armistiţiului semnat joi la Minsk şi care urmează să intre în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Scepticismul privind rezolvarea conflictului ucrainean este din ce în ce mai prezent printre specialiști, fiindcă acordul de ieri nu a stabilit exact care este linia frontului, astfel că separatiștii pot interpreta după cum doresc de unde să-și retragă trpele militare. Asta explică, de fapt, și bătălia care se duce pentru regiunea Debalițevo, fiindcă această zonă reprezintă un ponton pentru ucraineni între Donețk și Lugansk, iar separatiștii consideră acest teritoriu drept al lor.

Un alt detaliu incert de care pot profita separatiștii îl reprezintă retragerea armamentului cu calibru mare la 140 km de linia de front stabilită în septembrie, astfel că ar trebui toate trupele să treacă granița, adică în Federația Rusă. Acest lucru poate fi explicat și de faptul că Putin a refuzat în nenumărate ori să recunoască că pe teritoriul ucrainean se află armament rusesc, iar în acest caz separatiștii ar avea un bun motiv să mențină armele grele pe teritoriul său.

linia d front din ucraina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*