(FOTO) Dezvăluiri despre unul dintre cei mai mari producători de ceai din România! Plantele colectate conțin substanțe toxice, insecte și șobolani

  • Nicoleta Ungureanu
  • 27 iunie 2016
  • Social

În spatele ceaiurilor aparent sănătoase pe care le cumpărăm de la producătorii din România, se ascund detalii alarmante despre modul de colectare a plantelor și tratarea acestora.

Fares, unul dintre cei mai mari producători de ceai din România, colectează plante de la persoane care le strâng în perdele murdare, după care le tratează cu insecticide și le toacă alături de insecte și rozătoare.

Angajații companiei au dorit să tragă un semnal de alarmă în legătură cu neregulile din fabrică, așa că au ales să vorbească despre acestea.

“Plantele sunt cumpărate des de la localnici care le culeg în poale de pe marginea drumului și le transportă la fabrică în perdele, în saci murdari sau cearceafuri vechi”, a declarat o sursă pentru Libertatea.

După colectarea ierburilor, acestea sunt tratate cu chimicale, insecticide și raticide. Însă, după ce se aplică “otrăvurile”, “plantele nu sunt lăsate opt zile la aerisire pentru a permite eliminarea gazelor toxice folosite din plantele naturale care ajung în cana cu ceai la plic”.

Plantele de ceai sunt aruncate pe jos, în condiții mizere, fiind exploatate de șobolani. Legat de acest aspect, reprezentanți din partea Fares au recunoscut că depozitarea nu s-a produs tocmai în condiții de lăudat.

“În vârful de sezon de achiziție s-au folosit depozite neînregistrate. Modul in care au fost utilizate aceste spatii nu a fost cel dorit de noi și ne asumam responsabilitatea de a nu fi controlat mai în amănunt activitatea gestionarului raspunzător de ele”, a transmis de la Fares.

aa

(Sursă: Libertatea)

Șocant este că upă folosirea subtanțelor toxice, insectele și șobolanii din plante, uciși de gazare, sunt îndepărtați manual de echipe de 5 -6 muncitori. Este imposibil să fie găsite manual toate insectele și rozătoarele, conform celor văzute de fostul angajat la fața locului. Astfel, plante ca menta, galbenele etc. sunt introduse la tocat alături cu insecte și șobolani. “În plic și capsule, cumpărătorul nu-și poate da seama de conținut”, spune acesta.

Specialiștii în domeniul alimentației publice au transmis, pentru Libertatea, că, în cazul în care toate dezvăluirile sursei sunt reale, sănătatea populației a fost grav pusă în pericol.

“Se pot transmite bacterii care pot duce la formarea unor epidemii. Să nu uităm că toți avem acasă plicuri de ceai și această marcă este una foarte prezentă”, ne-a explicat un medic. Acesta nu a dorit să-i publicăm numele în articolul nostru, însă a fost extrem de îngrijorat de ce a auzit. El atrage atenția că bătrânii, copii, pacienți, persoanele bolnave apelează, în momente când au probleme de sănătate, la ceaiurile de plante. “Dacă aceste sunt realizate în astfel de condiții, riscă să agraveze starea celui care bea o cană fierbinte de ceai”, ne-a mai spus specialistul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *