Ultimele Știri

FOTO: Cum au încercat belgienii să ”acopere” orice scurgere de informații, derutându-i pe teroriști? Prin distribuirea fotografiilor cu pisici

Belgienii au folosit reţeaua de socializare Twitter pentru a distribui o mulțime de fotografii amuzante cu pisici, duminică, în timpul alertei teroriste din capitala belgiană, pentru a „acoperi” astfel orice eventuală scurgere de informaţii pe internet despre operaţiunile şi raidurile poliţiei locale, informează bbc.com.

Rugați de autoitățile din Belgia să nu publice nicio informaţie pe reţelele de socializare despre acţiunile trupelor de poliţie, deoarece teroriştii ar putea să se folosească de acele informaţii, pentru a afla locurile în care oamenii se reunesc în număr mare şi zonele din oraş care sunt vizate de raidurile poliţiei locale, compatrioții au găsit o soluție inventivă.

Începând de duminică seară, numeroși utilizatori au folosit hashtagul #BrusselsLockdown la fotografii şi înregistrări video cu pisici, pentru a se asigura astfel că orice eventuală scurgere de informaţii despre operaţiunile poliţiei locale va fi „acoperită” de avalanşa de fotografii cu feline domestice.

Luni după-amiază, Poliţia federală a ţinut să mulţumească internauţilor belgieni, publicând pe contul ei de Twitter o fotografie ce prezintă un bol plin cu hrană pentru pisici. Fotografia este însoţită de textul următor: „Pentru pisicile care ne-au ajutat aseară. Serviţi-vă cu încredere!”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*