Ultimele Știri

FOTO: Cum arată de fapt capitala Kenyei, oraș vizitat de Papa Francisc

papa

Majoritatea presei internaționale a relatat vizita Papei Francisc în Kenya, ca pe un eveniment festiv, însă această țară reprezintă un adevărat focar al crimei organizate.

Capitala Nairobi a fost paralizată, odată cu sosirea Papei, iar majoritatea străzilor centrale au fost închise din cauza problemelor de securitate. În zona Africii de Est acționează grupările teroriste al-Qaeda și al-Shabab, însă Nairobi în sine este un fief al crimei organizate. La aeroport Papei Francisc i s-a întins covorul roșu, iar oameni în costume tradiționale au asigurat spectacolul. Cam asta a vrut să ne arate mass-media internațională.

În jurul orașului Nairobi locuiesc circa două milioane de oameni în cocioabe fără apă curentă sau canalizare. În aceste mahalale domnește haosul și teroarea. Nu există noapte fără să aibă loc un jaf, un viol sau o crimă. Rata șomajului și a criminalității este foarte ridicată, fenomene ce sporesc instalarea haosului.

Majoritatea femeilor din aceste zone sunt nevoite să se prostitueze pentru a avea ce pune pe masă, fiind supuse regulat abuzurilor din partea traficanților de carne vie, dar și a oamenilor legii. Oamenii spun că forțelele de securitate comit abuzuri și chiar crime în raidurile pe care le fac în cartiere, însă nimeni nu are curajul să vorbească de teama represaliilor. Cam așa arată de fapt Nairobi.

Am putea trăi într-o lume mai bună, dacă am avea curajul să prezentăm adevărul. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*