Ultimele Știri

Foto: Cum arată cel mai lung șarpe care trăiește în captivitate. Are 158,8 kg și poate mânca 18 kg de carne la o masă

Cel mai lung șarpe care trăiește în captivitate este un piton reticulat (python reticulatus), numit Medusa. Acesta parține companiei de divertisment Full Moon Productions Inc. din Kansas City, Missouri, Statele Unite ale Americii, conform Guinness World Records.

Medusa a intrat în Cartea Recordurilor la 12 octombrie 2011, atunci când a fost măsurată, având lungimea de 7,67 m. Acesta deține două recorduri, fiind la categoria șerpilor ce trăiesc în captivitate, cel mai lung din istorie și, totodată, cel mai lung șarpe în viață, potrivit guinnessworldrecords.com.

Pitonii reticulați sunt cei mai lungi șerpi din lume, adulții ajungând la o lungime ce variază între 3 și 6 metri. Au, de regulă, culoarea brun-deschis, având ornamente complexe în formă de romb, de culoare brun-închis și ocru-galben, de unde și denumirea lor.

Medusa are 10 ani și cântărește 158,8 kg. A fost nevoie de 15 persoane care să o țină pentru a putea fi măsurată. Ea se hrănește cu șoareci, dar și cu carne de porc și de căprioară. Poate mânca până la 18 kg de carne la o masă.

Medusa locuiește, în prezent, la ”The Edge of Hell Haunted House” din Kansas City, unde participă la programele de divertisment ale companiei. Îngrijitorii ei o cunosc deja foarte bine, astfel că pot spune cu exactitate când este binedispusă sau când este supărată. Medusa toarce ca o pisică când e veselă, dar sâsâie atunci când îi displace ceva. Prin urmare, având în vedere dimensiunile ei impresionante, este recomandat să fie lăsată în pace când se oprește din tors, pentru că, în caz contrar, consecințele pot fi devastatoare, potrivit Agerpres.

medusa

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*