Ultimele Știri

FOTO – Criza imigranților: Amenințări cu moartea la granița greco-macedoneană

imigranti

Macedonia a decis să permită accesul pe teritorilul său doar imigranților din Siria, Irak și Afganistan, conform unei înțelegeri cu reprezentanții Comisiei Europene. În urma acestui deziderat sute, chiar mii de imigranți, au rămas blocați în Grecia. 

În cursul zilei de joi au avut loc și primele incidente la frontiera greco-macedoneană, iar lucrurile ar putea escalada din cauza numărului mare de imigranți blocați în Grecia. Circa 200 de imigranți din Algeria, Maroc și Pakistan, au încercat să intre forțat prin gardurile de sârmă ghimpată și cordoanele de soldați înarmați. Aceștia au aruncat cu pietre în forțele de ordine și au rupt o porțiune din gardul de sârmă ghimpată. Ei au scandat: ”Vrem să Germania!”

Macedonia, Serbia și Croația, s-au înțeles în privința acceptării unui număr limitat de persoane, iar imigranții economici nu mai pot intra pe teritoriul celor trei state balcanice. Unele grupuri de imigranți au devenit violente și i-au amenințat cu moartea pe soldații macedoneni, dacă nu îi lasă să ajungă în Germania. 

Uniunea Europeană și-a dovedit neputința pe parcursul exodului din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, iar mai nou își arată incompetența prin neadoptarea unor măsuri clare, care ar putea stopa această criză. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*