Ultimele Știri

FOTO: Crăciun 2015: Refugiaţi din centre de azil au cântat colinde şi au mâncat preparate cu specific românesc

refugiati

Refugiaţii şi solicitanţii de azil din centrele regionale din Giurgiu, Rădăuţi, Timişoara au cântat de Crăciun colinde româneşti şi cântece din ţările de origine, au primit daruri de la Moş Crăciun şi au mâncat preparate tradiţionale româneşti.

Cetăţenii stăini din centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil au putut afla astfel mai multe despre tradiţiile şi bucatele pe care românii le pregătesc cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Străinii cazaţi în centrele regionale din Giurgiu, Rădăuţi şi Timişoara au participat la o masă organizată de personalul IGI, ajutat de organizaţiile neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre, precum şi de elevi.

refugiati

Cadourile au fost înmânate cu urările tradiţionale în limba română, străinii au interpretat colinde româneşti şi cei mai mulţi au recunoscut că a fost prima dată când au mâncat bucate pregătite cu specific românesc. Copiii refugiaţilor şi solicitanţilor de azil au primit de la Moş Crăciun fructe, dulciuri şi jucării.

refugiati

La Centrul Regional Giurgiu a avut loc un program artistic, copiii români recitând poezii, iar străinii prezentând cântece şi tradiţii din ţările de origine. În fiecare an, la Centrul Regional de la Rădăuţi se împodobesc doi brazi: unul în interior şi celălalt afară, în curte, a precizat IGI.

„Activitatea a reprezentat o nouă lecţie de ‘acomodare culturală’, în contextul în care Inspectoratul General pentru Imigrări are şi atribuţia de a oferi, prin structurile sale regionale, servicii specifice în vederea facilitării integrării în societatea românească diferitelor categorii de străini”, se mai arată în comunicatul citat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*