Ultimele Știri

FOTO: „Coridor verde” pentru evacuarea civililor din estul Ucrainei

razboiul din ucraina

Sub presiunea insistentă a reprezentanților OSCE și UE, separatiștii și militarii ucraineni au ajuns la un acord tacit de încetare a focului timp de trei zile pentru evacuarea civililor.

Kievul și rebelii proruși au încheiat, astăzi, un armistițiu pentru evacuarea civililor din Debalițevo, zona celor mai intense lupte din ultima săptămână.

Totuși se pare că înțelegerea este valabilă între orele 08,00 — 17,00, atunci când este creat un „coridor verde” pentru locuitorii rămași în zona de război. În cele opt ore, organizația „Donbas SOS” îi evacuează pe civili din Debalițevo, de unde numai ieri au fost evacuați aproximativ 500 de oameni, însă în aceste trei zile, se dorește dublarea acestor cifre, până la evacuarea totală a civililor din regiune.

Interesant este faptul că această înțelegere coincide cu vizita Angelei Merkel și a lui Francois Hollande la Kiev și Moscova pentru a negocia tratativele unui armistițiu al conflictului din Donbas.

Serviciul de presă ATO a înregistrat peste 40 de atacuri de artilerie sau cu rachete GRAD, însă majoritatea până în dimineața zilei de astăzi, regimul de încetare a focului pentru „coridorul verde” este respectat.

Amintim că în ultimele trei zile au murit peste 30 de civili.

Viața în Debalițevo:razboiul din ucraina

razboiul din ucraina

razboiul cin ucraina razboiul cin ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul cin ucraina razboiul din ucraina razboiul cin ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina razboiul din ucraina

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*