Ultimele Știri

FOTO: Circa 128 de milioane de euro se duc pe apa sâmbetei. Lotul Lugoj-Deva a început să o ia la vale în urma ploilor

lugoj deva

Mult dorita autostradă A1  rămâne în continuare un vis neîmplinit al Companiei Naționale de Autostrăzi din România. Lotul 2 de autostradă Lugoj-Deva este, de asemenea, o bătaie de joc la adresa contribuabilului român. Un cetățean a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu tronsonul Lugoj-Deva, între localitățile Traian-Vuia – Colonia Mica (Faget), unde putem observa deja o surpare majoră în urma ploilor.

”Surparea mult vorbită de muncitori se produce între km 33-36, la o ploaie „mocăneasca” de nici 15-20 l/m2. – la Autostrada A1 Lugoj – Deva.”, scrie Sorin Petrică pe pagina sa de Facebook.

Cei care s-au ocupat de construcția tronsonului Lugoj-Deva este asocierea JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) – Secol SpA si are o valoare de 562.73 milioane lei. Contractul a fost semnat la 1 august 2013, iar ordinul de incepere a lucrarilor a fost dispus pe 27 noiembrie 2013. Italienii de la Salini Impregilo sunt cei care au construit lotul Sibiu-Orăștie, de asemenea un tronson care trebuie demolat. 

O porțiune din cei 17 km de autostradă, aflați pe lotul 2, cuprins între Lugoj și Deva, anunțați a fi dați în folosință la sfârșitul acestui an, ar putea fi demolată din cauza faptului că s-a constatat folosirea materielor de slabă calitate ca și la autostrada Orăștie-Sibiu.

#ROMANIA și construcția de autostrăzi. Lotul 2 de autostradă [ Lugoj-Deva=> Traian-Vuia – Colonia Mică (Faget)] este…

Posted by Sorin Petrica on 22 Noiembrie 2015

Compania Națională de Autostrăzi anunța posibila deschidere a traficului pentru 17 km de autostradă, la finalul acestui an, din totalul de 28 km aflați pe lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Italienii de la Salini Impregilo, în asociere cu firme SECol SpA, în vara anului 2013 au câștigat la preț de dumping construcția celor 28 km de autostradă între Lugoj și Deva.

Chiar dacă prețul construcției lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, în lungime de aproximativ 28 km, era evaluat, conform caietului de sarcini, la aproximativ 9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, Salini Impergilo a venit cu o oferta de aproximativ 50% din prețul calculat. Salini Impregilo a câștigat licitația pentru suma de 562 milioane de lei, respectiv 4,56 milioane de euro în medie pe kilometru.

12278905_1257506894274798_1241120517293927518_n

Compania care a realizat studiul de fezabilitate a dispărut după încasarea sumei de 12,6 milioane de euro

Studiul de fezabilite în baza căruia s-au licitat cele patru loturi de autostradă între Lugoj și Deva a fost fost realizat de Diwi Consult International din Germania. Această firmă a încasat peste 12,6 milioane de euro de la Compania Națională de Autostrăzi, a predat documentațiile pentru loturile de autostradă Lugoj-Deva și Deva-Orăștie-Sibiu, după care s-a făcut nevăzută.

Mai exact, în mai 2007 Compania Națională de Autostrăzi a semnat contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate loturilor de autostrada Lugoj-Deva și Deva-Orăștie-Sibiu. În momentul sesizării problemelor pe autostrada Orăștie-Sibiu, Diwi Consult International intrase în insolvență.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*