FOTO: Cea mai lungă pizza din lume

  • Adelina Mitrache
  • 19 mai 2016
  • Externe

O pizza cu brânză și roșii că măsoară peste 1,8 kilometri lungime a fost realizată la Napoli, stabilind un nou record mondial, a anunțat purtătoarea de cuvânt a ”Asociației producătorilor de pizza napoletană”, scrie DPA.

Această pizza, ce măsoară 1.853,88 de metri lungime, a avut nevoie de 1,6 tone de roșii, 2 tone de mozzarella, 200 de litri de ulei de măsline și 30 de kg de busuioc. A fost pregătită miercuri de către 250 de maeștri pizzari din Italia și din străinătate, a spus purtătoarea de cuvânt Marta Canali.

pizza

Felii din această pizza au fost date trecătorilor și celor fără adăpost, ca parte a unei campanii publicitare privind includerea metodei tradiționale napoletane de a prepara pizza în patrimoniul mondial UNESCO. Un ofițer de presă de la Asociația Guiness World Records a fost prezent la Napoli pentru a certifica că această pizza a doborât recordul mondial deținut de pizza realizată anul trecut, în iunie, la Expo Milano și care a avute 1,6 kilometri lungime.

Cu toate că felurile de mâncare de tipul pizzei sunt consumate de secole, cei din Napoli revendică faptul că în această zonă a Italiei s-a născut varianta modernă de pizza. Potrivit tradiției, stratul de deasupra blatului la pizza Margherita a fost inventat la Napoli în 1889 pentru a onora vizita reginei Margherita a Italiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *